Het orgel in de kerk. Foto: Hans Hendriks
Het orgel in de kerk. Foto: Hans Hendriks

Concertserie afgesloten met Bach bij Kaarslicht

Muziek

WINTERSWIJK - Zaterdag 10 september vanaf 20.00 uur wordt de zomerconcertserie van de Jacobskerk in Winterswijk, Muziek Centraal, afgesloten met een Bach-concert. Omdat de Metzler-orgels en de concertserie dit jaar 50 jaar bestaan, wordt feestelijk uitgepakt met een avondvullend programma.

Vóór de pauze worden naast Bachwerken ook composities gespeeld die refereren aan werk vanBach. Zo klinken er onder andere arrangementen die de 19e-eeuwse Ferruccio Busoni maakte van Bachwerken en een hommage van Franz Listz aan Bach.
Na de pauze worden de Goldberg-variaties van Johann Sebastian Bach gespeeld. Deze beroemde variatiereeks wordt integraal vertolkt op orgel, piano, blokfluit en accordeon.
Aan het concert wordt meegewerkt door Cees-Willem van Vliet en Wim Ruessink op orgel, Wil Plas en Ingrid Luiten op accordeon, Hanne Feldhaus en Flauto Fredena op blokfluit en Jeroen Twisk die de piano bespeelt. Bovendien werkt een ad hoc vocaal ensemble mee.
Het concert wordt extra bijzonder omdat de kerk feeëriek wordt verlicht met de kaarsen op de kroonluchters. Het nieuwe meubilair van de Jacobskerk zal dit concert voor het eerst worden ingezet, bovendien zijn de verrichtingen van de organisten te volgen via een groot beeldscherm.

De toegangskaarten voor het avondvullende concert kost 15 euro. Een pauze-drankje is daarbij inbegrepen. Desgewenst zijn via kerkelijkbureau@pgwinterswijk.nl toegangskaarten te reserveren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk