Trijntje Oosterhuis wordt door velen gezien als één van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland. Foto PR.
Trijntje Oosterhuis wordt door velen gezien als één van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland. Foto PR.

Jubilerende Crescendo meets Trijntje Oosterhuis

Muziek

‘Het wordt een bijzondere avond in Theater de Storm op zaterdag 24 september’

Door Han van de Laar

RATUM -  Driemaal is scheepsrecht moeten ze gedacht hebben bij Crescendo. Twee keer al werd het beoogde optreden met Trijntje Oosterhuis verschoven, maar zoals het er nu naar uitziet gaat het zeker door. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het optreden plaats zou vinden op 17 april 2021. Crescendo vierde toen het 75-jarig jubileum. Vanwege corona moest het echter verplaatst worden. Dat herhaalde zich nog een keer in 2022. Inmiddels zijn voor het geplande optreden op zaterdag 24 september in Theater de Storm de voorbereidingen al in volle gang. 

Gastoptredens
Naast Trijntje Oosterhuis zijn er ook gastoptredens van Gerben Grooten, Daniëlle Elsinghorst en Diane Ranselaar. De hoofdrol is echter weggelegd voor muziekvereniging Crescendo. Zij openen muzikaal de avond en alleen in de pauze en aan het eind van de avond verlaten ze het podium. Alle overige optredens worden door Crescendo begeleid. De repetities, onder leiding van dirigent Erik Kluin, zijn al even in volle gang. De puntjes worden nu nog op de i gezet. Ook de slagwerkgroep van Crescendo met als dirigent Ronny Wolterink verzorgt dan een knallend optreden.

Lady speaker van de avond is niemand minder dan Diane Ranselaar. Tevens zingt ze enkele nummers. Diane is geen onbekende voor Crescendo, want tijdens het afgelopen Koningsdagconcert heeft ze eveneens als zangeres met Crescendo opgetreden. Ook Daniëlle Elsinghorst geeft acte de présence met het euphonium. Ze is geboren en opgegroeid in Meddo en heeft haar sporen verdiend in de muziekwereld. Zo was ze destijds één van de vaste acts bij het duo Mini en Maxi. Nu is ze als muziekdocent trombone en euphonium werkzaam en staat ze als dirigent voor onder andere de Berkelkapel uit Haarlo. De Winterswijker Gerben Grooten, van huis uit drummer, bespeelt de vibrafoon. Inmiddels is hij voor velen bekend als de directeur van Boogie Woogie. Hij heeft lang over de hele wereld gereisd en met grote namen als Andrea Bocelli en Robbie Williams opgetreden. Tevens is hij een paar jaar werkzaam geweest in Zuid-Afrika. 

Hoogtepunt 
Ongetwijfeld het muzikale hoogtepunt van de avond is het gastoptreden van Trijntje Oosterhuis. Ze brak in de jaren negentig door met haar broer Tjeerd Oosterhuis. Samen vormden ze de band Total Touch. Het nummer ‘Somebody Else’s Lover werd een grote hit en in één klap waren ze bekend. Later is Trijntje met succes een solocarrière begonnen en zong ze onder andere in 1996 de hymne ‘De Zee’ tijdens de opening van de Amsterdam Arena. Aardig detail is dat Cresendo ‘De Zee’ al op het repertoire had staan lang voordat bekend werd dat Trijntje dat nu live gaat zingen met Crescendo. Trijntje heeft ook voor Nederland deelgenomen aan het Songfestival. Verder heeft ze onder andere samengewerkt met Toots Thielemans, Al Jarreau en Lionel Richie. Daarnaast heeft ze twee albums opgenomen met het repertoire van meestercomponist Burt Bacharach.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te verkrijgen via www.theaterdestorm.nl of bij één van de leden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk