Trijntje Oosterhuis. Foto: PR
Trijntje Oosterhuis. Foto: PR

Trijntje Oosterhuis te gast tijdens uitgesteld jubileumconcert Crescendo

Muziek

RATUM -Muziekvereniging Crescendo Ratum bestond in 2021, 75 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Echter door de corona maatregelen was de vereniging genoodzaakt om twee keer het bijzondere jubileumconcert te verplaatsen. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor zowel de slagwerkgroep als het grote orkest in volle gang en behalve Trijntje Oosterhuis zullen ook Daniëlle Elsinghorst op euphonium en Gerben Grooten op vibrafoon een gastoptreden verzorgen tijden het concert op 24 september (aanvang 20.15 uur).

Daniëlle is geboren en opgegroeid in Meddo. Ze heeft haar sporen duidelijk verdiend in de muziekwereld. Zo was ze een van de vaste acts bij het duo Mini en Maxi. Nu is ze als muziekdocent trombone en euphonium werkzaam en staat ze als dirigent voor onder andere de Berkelkapel uit Haarlo.

Gerben Grooten, voor velen inmiddels een bekend gezicht, ook al heeft hij lang over de hele wereld gereisd en met grote namen als Andrea Bocelli en Robbie Williams opgetreden. Hij is nu weer terug op zijn geboortegrond, in het vertrouwde Winterswijk en is sinds februari directeur van Boogie Woogie.

En dan last but not least, een gastoptreden van Trijntje Oosterhuis, ze brak in de jaren negentig door met haar broer Tjeerd Oosterhuis in Total touch. Later is ze met succes een solocarrière begonnen en zong ze onder andere de openingshymne ‘De Zee’ tijdens de opening van de Amsterdam Arena, inmiddels Johan Cruijff Arena genaamd. Ze wordt door velen gezien als een van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland.

De presentatie zal in handen zijn van niemand minder dan Diane Ranselaar, geen onbekende voor Crescendo, want wie afgelopen april naar het koningsdagconcert is geweest, heeft haar als zangeres met Crescendo gezien.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te verkrijgen via de website van theater de Storm www.theaterdestorm.nl of via één van onze leden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk