Jorg Meijerink (links) en Jeff Nijhuis op de locatie waar het tentfeest The Return Achterhoek plaats vindt. Foto: Han van de Laar
Jorg Meijerink (links) en Jeff Nijhuis op de locatie waar het tentfeest The Return Achterhoek plaats vindt. Foto: Han van de Laar

Tweede tentfeest Return Achterhoek op zaterdag 14 mei

Muziek

‘We willen er een mooie traditie van maken’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - De vrienden Jorg Meijerink en Jeff Nijhuis zijn de initiatiefnemers van de ‘Stichting The Return Achterhoek’. Samen met een kleine veertig vrijwilligers is het de bedoeling om twee keer per jaar een leuk, betaalbaar en kwalitatief goed feest te organiseren. Op zaterdag 14 mei wordt aan de Olden Goorweg 3 voor de tweede keer een professioneel opgezet feest gegeven. Er zijn nu nog kaarten te koop, maar vol is vol.

Makkelijk bereikbaar
Jorg: “De eerste keer dat we een feest hebben gegeven was in november afgelopen jaar. Dat kon gelukkig nog net vóór de lockdown. In principe willen we het twee keer per jaar organiseren en er een mooie traditie van maken. Eén in november en één in maart. Dus nog net voor het festivalseizoen losbreekt. Dit jaar zou het in maart wat te vroeg zijn geweest, dus hebben we voor mei gekozen.” “De locatie is overigens perfect”, vult Jeff aan. “Deze ligt net buiten de bebouwde kom van Winterswijk, makkelijk bereikbaar per fiets of zelfs lopend vanaf het station. Voor auto’s is er volop parkeergelegenheid. Er komt een feesttent te staan, met houten vloer, waar duizend man in kan. De tent bouwen we met behulp van de vrijwilligers op. Verder is er catering, een garderobe en zijn er voldoende toiletten aanwezig. We willen betaalbaar zijn, maar vinden goede kwaliteit eveneens belangrijk. Je moet niet lang in de rij te hoeven staan bij de munten of bij de bar voor een drankje. Het moet allemaal lekker vlot en verzorgd gaan.”

Feestje bouwen
Het motto van het feest is ‘Stop met warken en kom bier harken.’ Het programma bestaat uit drie DJ’s die om de beurt draaien met als hoofdact Tom van der Weerd en daarnaast staat de feestband Jetset op het programma, die gedurende de avond vaker terug komen. Jeff: “Jetset biedt entertainment op topniveau. Een gedreven zanger en spetterende zangeressen plus vier topmuzikanten bieden een energieke interactieve show met een up-to-date repertoire. Kleding, uitstraling en spetterende podiumpresentatie zijn tot in de puntjes verzorgd. Een genot om naar te kijken, maar vooral om uit je dak te gaan.”

Jorg: “Tom van der Weerd is één van de drie DJ’s die ook een optreden verzorgt die avond. Hij is een jonge, landelijk bekende, populaire DJ, die bij Qmusic diverse programma’s presenteert. Als geen ander weet hij een feestje te bouwen. Plezier gegarandeerd. Maar ook de DJ’s Harry en Mathiaz zullen er voor zorgen dat de tent tijdens hun optreden op zijn kop staat.”

Kaarten
Een kaartje kost 16 euro. Dat kan omdat het hele feest draait op vrijwilligers. Van het opbouwen van de tent tot de aankleding van het festival en het verzorgen van de bar. Mocht er geld overblijven, dan, wordt dat weer bij de volgende editie ingezet. Kaarten zijn te koop via de site www.thereturnachterhoek.nl of aan de kassa. Het feest aan de Olden Goorweg 3 begint om 19.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant