Marjolein ter Maat bij één van haar eigen kunstwerken. Foto: PR
Marjolein ter Maat bij één van haar eigen kunstwerken. Foto: PR

Schilderworkshop bij Klimop

Maatschappij

WINTERSWIJK - Zowel beginnende als ervaren schilders kunnen vanaf 7 maart elke donderdag van 10 tot 12 uur gratis een schilderworkshop volgen bij Klimop aan de Notenboomstraat. De lessen worden gegeven door Marjolein ter Maat.  

Op haar 18e vertrok ze. Weg uit de Achterhoek, op naar de kunstacademie. Daar deed zij de opleiding tot docent beeldende kunst, maar haar hart ging sneller kloppen van hulp verlenen aan anderen. En dus ze volgde een opleiding tot pedagoog. Marjolein ter Maat werkt dan ook als gezinscoach en blijft in haar vrije tijd werken aan haar schilderkunst. “Op deze manier kom ik ’s avonds weer terug bij mezelf.” Deze levensles neemt zij nu mee naar schilderworkshops in Winterswijk.

Hulp via kunst
In haar hulpverleningswerk geeft Ter Maat schilderbegeleiding aan tafel bij mensen thuis. “Ik besloot deze vorm van kunstzinnig coachen breder neer te zetten en startte workshops voor deelnemers van de hulpverlening van het Leger des Heils.” Via collega’s druppelden de aanmeldingen voorzichtig binnen.
De kunstenares en hulpverleenster merkte dat haar methode aansloeg bij haar deelnemers. “Zodra de eerste kwasten op het doek stonden, ontstond er rust en ontspanning. Ze vonden het heerlijk en zeiden me dat ze helemaal tot zichzelf kwamen. Ze lieten al hun sores even los.”
Ze legt uit hoe de hersens daarin werken. “In onze linkerhersenhelft zit ons denkvermogen, de rede en het piekeren en zorgen maken. Deze helft is beter getraind en vaak dominant. Creativiteit en gevoel is toebedeeld aan onze rechterhersenhelft. De workshop brengt meer balans tussen beide helften. Je traint de kunst van het ontspannen en dicht bij jezelf blijven,” aldus de energieke Achterhoekse.

Deelname aan de schilderworkshops van Marjolein ter Maat is gratis, inclusief koffie en thee. Elke deelnemer wordt gevraagd een eigen schilderdoek mee te nemen, naar formaat van eigen keuze. Kwasten en verf zijn aanwezig.
Vanaf 7 maart elke donderdag van 10-12 uur bij Klimop, Noteboomstraat 20 te Winterswijk. Inschrijven is niet nodig. Voor meer informatie: marjolein.ter.maat@legerdesheils.nl , www.instagram.com/marjoleintermaat

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk