Stichting Het Joosthuis geeft aan goede doelen. Foto: Han Klein Langenhorst

Stichting Het Joosthuis geeft aan goede doelen. Foto: Han Klein Langenhorst

Stichting ’t Joosthuis deelt ook in 2024 weer uit

Maatschappij

WINTERSWIJK - Dit jaar zijn in Winterswijk mooie projecten gerealiseerd, mede dankzij een bijdrage van Stichting ’t Joosthuis. Ook in 2024 wordt door Stichting ‘t Joosthuis weer een behoorlijk bedrag beschikbaar gesteld aan Winterswijkse verenigingen en stichtingen voor hun maatschappelijke projecten. Aanmelden via onze website www.stichtinghetjoosthuis.nl kan tot 3 maart 2024.

In 2022 is Stichting ’t Joosthuis opgericht. De Stichting beheert de gelden die zijn overgebleven uit de verkoop van de accommodatie van de voetbalvereniging Vosseveld, met als doelstelling deze gelden te doneren aan maatschappelijk verantwoorde doelen. Secretaris Rob Berendsen vertelt hoe de Stichting te werk gaat. “In overleg met de toenmalige leden is besloten dat we het geld niet in één keer uitgeven, maar uitsmeren over maximaal vijf jaar. Instellingen zonder winstoogmerk maar ook verenigingen, die aan de geldende voorwaarden voldoen, kunnen zich melden bij de Stichting.”

In het voorjaar van 2023 heeft de Stichting de eerste donaties gedaan. Bedragen uiteenlopend van
€ 500 tot € 22.500,werden aan 25 verenigingen en stichtingen overgemaakt. In totaal is er ongeveer € 130.000 uitgekeerd. Daarmee konden veel mooie projecten tot stand komen.

De bestuursleden zijn zelf ook zeer enthousiast over de gerealiseerde projecten. Voorzitter Harry Bakker:  ”We zijn zeer verheugd dat we in ons eerste jaar al zo veel instellingen hebben kunnen bereiken en helpen in het realiseren van hun projecten. Een bevestiging van de juiste keuze om deze stichting op te richten. Er zijn in Winterswijk zoveel maatschappelijke initiatieven groot en klein die we kunnen ondersteunen. En het is natuurlijk prachtig dat wij bijvoorbeeld de Winterswijkse IJsvereniging konden helpen in hun sportieve ambities. Zij hebben een bochtenbeveiligingssysteem aangekocht dankzij de donatie. Daarmee kunnen zij in de winter meedingen om de eerste schaatsmarathon op natuurijs in Nederland te organiseren. Een jarenlange droom van deze IJsvereniging kan hiermee verwezenlijkt worden. En als dat lukt, is dat ook meteen een mooie promotie voor Winterswijk.”

Penningmeester André Onnink legt met veel plezier uit wat het betekend heeft voor de lokale omroep RTV Slingeland: “Zij hebben eindelijk twee nieuwe ultra moderne televisiecamera’s kunnen aanschaffen. Daarmee kunnen ze weer jaren vooruit om mooie tv-opnames te maken voor diverse programma’s van deze lokale organisatie. Wekelijks maken ze circa 5000 mensen blij met lokaal nieuws en andere spraakmakende programma’s.”

Algemeen bestuurslid Eric Schreurs geeft aan dat de organisatie Winterswijk in Beweging zeer in haar nopjes is met haar nieuwste beweeghulpmiddel, de Compact Runner. Een framerunner die in elke stadsauto past en ook in een handomdraai op iedere gebruiker in te stellen is. Zij kunnen daarmee iedere week meerdere mensen blij maken met het gebruik van deze hulpmiddelen, waarmee ze hun eigen mobiliteit kunnen verbeteren.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Een speeltuin-, diverse sport-, muziek-, buurtverenigingen alsmede maatschappelijke organisaties hebben we op deze manier financieel kunnen steunen.

Op de website is informatie te vinden over de voorwaarden en een aanvraagformulier.Het ingevulde formulier kan gestuurd worden naar: secretaris@stichtinghetjoosthuis.nl.”We verheugen ons erop dat we ook volgend jaar weer veel goede doelen in Winterswijk financieel mogen ondersteunen”, aldus het bestuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk