Baliemedewerkers gezocht voor AutoMaatje. Foto: PR WUh
Baliemedewerkers gezocht voor AutoMaatje. Foto: PR WUh

Vacatures voor vrijwilligers

Maatschappij

Word planner, baliemedewerker bij ANWB AutoMaatje!
Eén van de vrijwilligers van de WUh heeft een betaalde baan gevonden. Voor haar bijzonder prettig, maar het betekent wel dat de WUh, voor het project AutoMaatje, op zoek moet naar een vervangerMaar wie weet ben jij wel op zoek naar een betekenisvolle baan waarin je een essentiële rol speelt in het verbinden van mensen. De WUh zoekt een baliemedewerker om het enthousiaste team van negen vrijwilligers te versterken.
AutoMaatje is een maatschappelijk project dat mobiliteit mogelijk maakt voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. WUh brengt vraag en aanbod, middels een gebruiksvriendelijk systeem, samen door vrijwillige chauffeurs te koppelen aan inwoners die hulp nodig hebben bij het bereiken van hun bestemming. De taken omvatten onder andere: Telefonisch contact: Je staat aanvragers te woord, luistert naar hun behoeften en plant passende ritten in. Matchmaking: Jij maakt de match tussen aanvrager en vrijwillige chauffeur. Je bent het visitekaartje van AutoMaatje en zorgt voor een gastvrije sfeer.
WUh zoekt iemand die hart heeft voor mensen, servicegericht is, goede communicatieve vaardigheden bezit, organisatorisch sterk en stressbestendig is. Wil jij deel uitmaken van het enthousiaste WUh team en een bijdrage leveren aan de mobiliteit van anderen?  Meld je dan aan via info@wuhwinterswijk.nl of bel met de coördinator van AutoMaatje Harrie Garritsen telefoonnummer 06-53209718.

Hospicegroep De Lelie
Hospicegroep De Lelie heeft ongeveer 80 vrijwilligers. Een deel van deze vrijwilligers zet zich in voor terminale zorg aan huis, een ander deel voor zorg in de hospice. Weer een ander deel biedt hulp bij ondersteunende taken zoals de tuin, administratie en PR.
Bij het thuiswaken begeleiden en ondersteunen de vrijwilligers, mensen en hun naasten in de laatste levensfase. Zij hebben een aanvullende rol naast de zorg of de verpleging, ontlasten de naasten of mantelzorgers door te waken bij de zieke. Zowel overdag als ‘s nachts. De frequentie gaat in overleg met naasten en vrijwilligers.
Daarnaast is de Lelie op zoek naar vrijwilligers die de huishouding doen en gasten ondersteunen in persoonlijke zorg en aandacht. De vrijwilliger voert alle voorkomende werkzaamheden uit. Dit kan variëren van het ontvangen van bezoek, aan het bed zitten bij een gast, tot het avondeten koken en een was draaien of strijken. Om een kijkje te nemen hoe het is en gaat in de hospice, loop alle eerste zaterdagen van de maand tussen 11.00 tot 12.30 uur even bij de hospice binnen.

Voor alle vacatures voor vrijwilligers zie: wuhwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures. De WUh is op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur geopend. Adres Roelvinkstraat 2, Tel nr. 0543-200026, www.wuhwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk