De algemene begraafplaats. Foto: PR
De algemene begraafplaats. Foto: PR

WUh in de week van de eenzaamheid

Maatschappij

‘Week van de eenzaamheid’

WINTERSWIJK - In het kader van de week van de eenzaamheid zijn er een aantal activiteiten die de WUh in gang gaat zetten.

Samen eten
Een hartverwarmend initiatief komt van een maatschappelijk betrokken inwoner. Deze inwoner wil samen met inwoners die weinig netwerk en nauwelijks sociale contacten hebben gaan koken en samen eten. Het is de bedoeling dat één keer per veertien dagen op dinsdag vanaf 17 uur inwoners bij haar thuis komen om samen te koken en samen te genieten van de maaltijd. Ze vraagt een vergoeding voor de ingrediënten. De eerste keer is dinsdag 10 oktober. Aanmelden kan via aanmelden@wuhwinterswijk.nl, of 06-53209718. Er is maximaal plaats voor vijf personen.

Bakkie Troost
Op een kerkhof komen mensen samen om te rouwen en hun overleden geliefden te herdenken. Dit zijn momenten van diepgaande emotie, waarin een luisterend oor en een vriendelijke glimlach vaak wonderen kunnen verrichten.
Het idee is simpel: vrijwilligers brengen mensen die een dierbare hebben verloren samen op de begraafplaats. Deze vrijwilligers staan klaar om een luisterend oor te bieden aan degenen die behoefte hebben aan een gesprek of gewoon wat gezelschap. De WUh is op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers zullen getraind worden om, onder het genot van aan bakkie troost, te luisteren, troost te bieden en een helpende hand uit te steken. Aanmelden kan via:  aanmelden@wuhwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk