Locoburgemeester Sandra Metaal bezoekt het bruidspaar. Foto: Karin Le Roux
Locoburgemeester Sandra Metaal bezoekt het bruidspaar. Foto: Karin Le Roux

Ben en Joke Le Roux vieren diamanten huwelijk

Maatschappij

WINTERSWIJK - Ben Le Roux (82 jaar) en Joke Le Roux-Landman (79 jaar) vierden dinsdag 19 september hun diamanten huwelijk. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit zette wethouder Sandra Metaal namens de gemeente Winterswijk het echtpaar in het zonnetje met een mooie bos bloemen. 

Na 60 jaar huwelijk hangt de liefde nog steeds in de lucht aan de Pasbree 91 waar het bruidspaar al 44 jaar met heel veel plezier woont. 

Ben en Joke ontmoette elkaar voor het eerst toen Ben het tijdschrift Eva rondbracht in Kampen. Joke was op dat moment op bezoek bij haar tante. Ze vond Ben gelijk erg leuk en heeft haar moeder overgehaald om ook een abonnement op de Eva te nemen. En zo begon hun verkeringstijd. 

Na een aantal jaren verkering konden ze onverwachts een bovenwoning in Kampen betrekken. In drie weken tijd was de bovenwoning ingericht, de bruiloft geregeld en trouwden ze op 19 september 1963. 

In 1965 werd een zoon en in 1967 een dochter geboren in Kampen. Ben kreeg een aanbod om in Winterswijk te komen werken op de toenmalige LEAO/LMO en het gezin verhuisde in 1968 naar Winterswijk. In 1969 werd nog een dochter geboren. 

Al snel werd er in Winterswijk een caravan gekocht en trok het gezin er meerdere keren per jaar op uit. Vooral in de zomervakantie duurde de vakanties tot wel 7 weken. Aan deze tijd hebben Ben, Joke en hun kinderen dierbare herinneringen. 

Sporten deden ze ook graag. Beiden hebben jarenlang tennis gespeeld en zijn er hechte vriendschappen ontstaan.
De familie is in de loop van de jaren uitgebreid met 4 kleinzonen en 1 kleindochter. Alle kleinkinderen wonen in Winterswijk en komen graag en regelmatig bij opa en oma op bezoek.
Joke en Ben kijken met veel dankbaarheid terug op de afgelopen 60 jaar.

Ben en Joke trouwden in 1963 in Kampen. Foto: Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk