De Storm stelt kaarten beschikbaar aan mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Foto: Theater De Storm

De Storm stelt kaarten beschikbaar aan mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Foto: Theater De Storm

Theater De Storm

Present en theater De Storm werken samen voor vrijkaarten

Maatschappij

WINTERSWIJK - “Iedereen, ongeacht zijn/haar portemonnee, zou moeten kunnen genieten van een fijne theateravond. Een voorstelling zorgt voor ontspanning, even weg uit de waan en de zorgen van de dag”, vertelt Marijt Helmink, directeur van Theater De Storm. “Dit is de reden waarom wij als De Storm dit najaar opnieuw een aantal vrijkaarten beschikbaar stellen aan mensen die zich de luxe van een avondje naar het theater normaal niet kunnen veroorloven”. De Storm werkt hierbij samen met Present Winterswijk. Die zorgt ervoor dat de vrijkaarten daadwerkelijk terecht komen bij de mensen voor wie ze zijn bedoeld. “De drempel naar het theater voor deze doelgroep is hoog en we hopen op deze manier de deuren verder te openen”, aldus Marijt Helmink.

Present coördineert de kaartenactie. Professionals van de zorgorganisaties die mensen met weinig geld ondersteunen en begeleiden kunnen namens hen bij Present de kaarten aanvragen.

Marloes Klein Zeggelink, Manager Marketing & Communicatie van het theater is nauw bij de actie betrokken. Zij zorgt ervoor dat voorstellingen worden uitgezocht die de mensen echt leuk vinden. “Een avondje theater is een moment om even je zorgen te vergeten, er helemaal uit te zijn en te genieten van de voorstelling. Voor mensen die normaal nooit in het theater komen heeft dit extra veel betekenis”, aldus Marloes. “Bij de vorige kaartenactie zag ik met eigen ogen hoe een groep zichtbaar aan het genieten was. Ze kregen vrijkaartjes voor een tribute van Sting & The Police. Ze dansten en klapten uitgelaten mee met de band en genoten echt volop. Het geeft veel voldoening om dit mogelijk te maken.”

Naast de genres uit het vaste theaterprogramma is er dit jaar ook de keuze voor een Stormtroep Peuterprogramma. Dit programma is op de woensdagochtend en naast de voorstelling stelt De Storm hierbij ook het ontbijt beschikbaar.

Omzien naar elkaar
Present vervult de brugfunctie tussen mensen die iets te bieden hebben en degenen die daarmee geholpen kunnen worden. Door het organiseren van deze ontmoetingen helpt Present Achterhoekers naar elkaar om te zien. Wie ook hul wil bieden aan een mede-Winterswijker, kan zich aanmelden als vrijwilliger, alleen of met een groep en alles wordt voor je geregeld. Meer informatie: www.presentwinterswijk.nl of neem contact op met Natasja te Linde, projectcoördinator Present Winterswijk, natasja.te.linde@presentwinterswijk.nl of tel. 06 14747345.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk