Voorzitter Rene Vering met de koningin van Kotten Monique Kruisselbrink. Foto: PR
Voorzitter Rene Vering met de koningin van Kotten Monique Kruisselbrink. Foto: PR

Monique Kruisselbrink nieuwe koningin van Kotten

Maatschappij

KOTTEN - De afgelopen dagen was het in Kotten een feestelijke bedoening. Het begon op woensdag 6 september met de 125ste verjaardag van het verenigingsgebouw Wilhelmina. Dit werd gevierd met een tentoonstelling over de kleurrijke geschiedenis van het verenigingsgebouw in de vorm van foto’s en video’s met tevens de onthulling van de Vrijheidsboom. Oud-voorzitter dhr. de Roos mocht de boom onthullen samen met wethouder Visser in aanwezigheid van de schoolkinderen uit Kotten en andere belangstellenden. ’s Avonds was er een receptie waar door aantal aanwezigen gespeecht en getoost werd op het gebouw. Het bestuur van vereniging Wilhelmina ontving uit handen van locoburgemeester Wassink een Koninklijke Erepenning als extra verrassing. Het werd nog een gezellige avond die muzikaal werd ondersteund door muziekvereniging Concordia uit Kotten.

Vrijdagmorgen om 8.30 uur begon het feest nadat er eerst het Wilhelmus werd gespeeld. De schoolkinderen openden de optocht en daarna kwamen de diverse wagens met de verschillende thema’s. Bij familie Huiskamp, de Plante, werd er een pauze ingelast en hier werd onder leiding van Concordia al gauw een dansje, lees polonaise, uitgevoerd. En het bleef niet bij een polonaise.

Na terugkomst bij het gebouw werd het feest officieel geopend door de voorzitter en konden de schoolkinderen allerlei spelletjes doen. Ook het vogelknuppelen voor de schoolkinderen werd niet vergeten. Tessa de Ridder en Kenn van Lith mogen zich nu een jaar lang koning en koningin van OBS Kotten noemen. De oudere kinderen mochten schieten op een houten vogel. Myrthe Kruisselbrink mag zich nu ook een jaar lang de jeugdkoning(in) van Kotten noemen.

’s Avonds werd er om klokslag 20.00 uur de aftrap gegeven voor de Talentenjacht van Kotten. Verrassende leuke acts kwamen voor het voetlicht. De jury, bestaande uit HKH Lex en Max uit Kotten mochten hun mening geven over de talenten van Unze Tente. Uiteindelijk gingen de Golden Boys, een act van Timo Vreman en Ewoud Schutte, met de eer aan de haal.

De band ‘De Buren’ verzorgden de avond met hun muzikale input en er werd flink gedanst op de dansvloer.

Zaterdagmorgen was het alweer vroeg dag. Koning Chiem Bras en zijn koningin Sophie Lieverdink werden uitgehaald bij ‘Joosthuis’ in Kotten. Ook hier weer een gezellig samenzijn en de nodige polonaises werden gehouden. Hierna toog het gehele gezelschap richting het gebouw waar het koningsschieten kon beginnen. Na 55 schoten viel de vogel dan van ‘de Stange’ en mocht de Kottense inwoners hun nieuwe koningin Monique feliciteren en op de schouders hijsen. Onder muzikale begeleiding van Concondia werd het nieuwbakken koningspaar gehuldigd.

’s Avonds mocht het koningspaar het koningsbal openen en werd onder de muzikale begeleiding van ‘Seven days Music’ het een gezellige, onrustige en zeer warme avond waar flink werd gedanst ondanks de warme weer.

Zondag dan de afsluiting van het Kottens feest. Fruhshoppen met ‘de Nöttenkrakers’ van 11.00 tot 15.00 uur en ondanks de best ‘zware’ dagen waren er veel Kottenaren aanwezig al dan niet in outfit. Na 15.00 uur werd het weer rustiger in en om het gebouw. 

Uitslagen spelletjes: Fladderschieten vrijdag: 1. Milan Aarnink. Fladderschieten zaterdag: 1. Hans Huiskamp 2. Erik Kruisselbrink2. Milan Aarnink 3. Nienke ten Pas 3. Haico Wiggers.Spel 1: 1. Luuk de Roos  Spel 2: 1. Stan en Ewoud 2. Robin Stronks 2. Naomi en Nancy 3 Stan en Ewoud 3. Mandy en Harm. Spel 3: 1. Harm en Mandy. Spel 4: 1. Stan en Ewoud 2. Judith te Winkel 2. Ewoud en Stan 3. Ine Luikenhuis 3. Robin Stronks Spel 5: 1. Tess Luijmes.Spel 6: 1. Lindy en Amber 2. Harm en Mandy 2. Demi Sloetjes 3. Stan en Ewoud 3. Hisham Moussazui.
Passe partout spelletjes vrijdag en zaterdag: 1. Stan Houwers 2. Luuk de Roos 3. Judith en Esmee.
Winnaar Bennie van Moatboer beker (prijs voor de leukste en origineelste wagen): - Fusie 2003 met als thema Barbie on Tour. Aanmoedigingsprijs: De Hieperdepiepers met als thema Preppie cowboy

Het voltallige bestuur van Vereniging Wilhelmina is klaar voor het Frühshoppen. Foto: PR
Unze Tente bestaat 125 jaar. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk