Samen breien in de Meddosestraat. Foto: Kim Scholten
Samen breien in de Meddosestraat. Foto: Kim Scholten

Samen breien in de Meddosestraat

Maatschappij

Wereld Breidag op 10 juni

WINTERSWJK - Op 10 juni is het ‘World Wide Knit in Public Day’, een dag waarop in de hele wereld mensen samen breien. Dit jaar organiseert wolwinkel Haberdas ook in Winterswijk een dag om samen in het openbaar te breien. Iedereen is vanaf 10.00 uur welkom in de Meddosestraat om mee te doen aan dit evenement. Aanwezigen gaan gebreide en gehaakte vlaggenlijnen maken om de hele straat te versieren. Ook (her)beginners zijn van harte welkom. 

Omdat het een beetje zonde is om hiervoor nieuwe wol of garen te gebruiken, roept de organisatie iedereen op om kasten leeg te ruimen en zolder overhoop te halen en alle restjes garen mee te nemen. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan via info@haberdas.nl.
Tijdens Wereld Breidag wordt er wereldwijd in het openbaar gebreid om iedereen kennis te laten maken met dit fijne ambacht. “Breien - en alle vormen van handwerken - hebben de laatste jaren last van een imagoprobleem. Het wordt al snel gezien als oubollig, suf en iets wat alleen oma’s doen”, merkt Kim Scholten van Haberdas. “Niets is minder waar. Breien is een onwijs fijne bezigheid. Het helpt je ontspannen, het verbindt mensen (en generaties) met elkaar en het geeft je de mogelijkheid om de meest uiteenlopende creaties te maken. Van kleding tot knuffels en van dekens tot tassen.”
In een wereld waarin steeds meer verzet ontstaat tegen de fast fashion industrie en waarin de aandacht voor duurzaamheid toeneemt, wordt het zelf maken van kleding steeds belangrijker.
Aangezien juni ook de maand van de Achterhoek Pride is, wil de organisatie van het brei-evenement graag benadrukken dat het een diverse en inclusieve bijeenkomst zal zijn in de Meddosestraat. e is welkom! Ook breien deelnemers vlaggen in alle kleuren van de regenboog en in allerlei vormen om ook zo diversiteit te laten zien.
Kim heeft twee patronen gemaakt voor het maken van de vlaggetjes. Zowel een brei- als haakpatroon. Men kan die gratis opvragen door te mailen naar info@haberdas.nl of via Instagram of Facebook een berichtje sturen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant