De Emmaschool bestaat meer dan 100 jaar. Foto: PR Emmachool
De Emmaschool bestaat meer dan 100 jaar. Foto: PR Emmachool

De Emmaschool ruim 100 jaar: wat een feest!

Maatschappij

WINTERSWJK - Het plein prachtig versierd, oud-Hollandse spelletjes geregeld en een heerlijk zonnetje; kortom alles klaar voor een prachtige feestdag op de Emmaschool.

Op vrijdag 12 mei was het feest voor alle kinderen van de Emmaschool. Want deze school bestaat 100 plus 3 jaar. Na de dagopening op het plein met alle kinderen en ouders was het tijd voor de oud-Hollandse spelletjes. Zowel binnen als buiten konden de kinderen in groepjes, lekker spelen: spijkerpoepen, zaklopen, hinkelen en natuurlijk bingo spelen. En alle kinderen zijn in Ot en Sien kleding stijl op de foto gezet. “Een mooie herinnering voor ieder kind aan deze feestdag”, aldus Dorien ten Dolle, directeur van de Emmaschool.

Na de spelletjes was het tijd voor een heerlijke pannenkoek, van Janet’s Keet. Wethouder Elvira Schepers is ook tijdens de lunch aangeschoven om een pannenkoek mee te eten. Dorien: “En de dag hebben we afgesloten met een superleuke en grappige theatervoorstelling van PeerTof theater. Kortom een super dag.”

“Maar daarmee waren de festiviteiten vanwege ons ruim 100 jarig bestaan nog niet ten einde, aldus Dorien. “Nee, zeker niet”, vult Ab Klomps aan.
Op zaterdag 13 mei was er een reünie. Alle oud-leerlingen, leerkrachten en andere betrokkenen bij de Emmaschool van de afgelopen 100 jaar waren hierbij uitgenodigd. “Ruim 350 mensen hadden zich opgegeven”, aldus Tamar Lensink van de jubileumcommissie. Het was een gezellige middag met heel veel vrolijkheid, weerzien van bekenden van vroeger, oude verhalen en herinneringen ophalen, drankjes en hapjes, een tentoonstelling met oude foto’s en muziek van muziekvereniging Eendracht. “Zodra er feest is op de Emmaschool, hoort Eendracht daarbij”, aldus Aron te Paske van de jubileumcommissie. “Het weer werkte natuurlijk ook fantastisch mee”, aldus Petra, onderwijskracht Emmaschool.

Na de reünie kon men blijven eten. Er stonden verschillende zitjes op het plein waar gezamenlijk gegeten kon worden. Ondertussen was de gymzaal omgetoverd tot een echte theaterzaal met podium en ruim 200 stoelen. Alle ingrediënten aanwezig voor de revue. Een afwisselend geheel, kleine sketchjes met verhalen van vroeger en nu. Samengesteld en gecoördineerd door Ab Klomps met hulp van vele mensen.

Daarna was het tijd voor muziek, dansen en gezelligheid onder het genot van een drankje. “Kortom het 100-jarig jubileum is goed gevierd. Op naar de volgende 100”, aldus Dorien.

De Emmaschool bestaat meer dan 100 jaar. Foto: PR Emmachool
De Emmaschool bestaat meer dan 100 jaar. Foto: PR Emmachool
De Emmaschool bestaat meer dan 100 jaar. Foto: PR Emmachool

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk