Voorzitter Thea Karis en wethouder Wim Wassink onthullen de nieuwe naam. Foto: Han van de Laar
Voorzitter Thea Karis en wethouder Wim Wassink onthullen de nieuwe naam. Foto: Han van de Laar

Ontmoetingsplek Whemerhof officieel geopend

Maatschappij

WINTERSWIJK - Bij de officiële ingebruikname van het inloophuis voor senioren hoort ook een pakkende naam. Deze werd vrijdag 24 maart in het bomvolle inloophuis onthuld. 

Door Han van de Laar

Er waren tientallen suggesties binnengekomen bij het bestuur van de Stichting Ontmoetingscentrum Senioren Winterswijk. Aan voorzitter Thea Karis en wethouder Wim Wassink de eer om het doek te verwijderen van het naambord. Uit de inzendingen werd de naam Ontmoetingsplek Whemerhof gekozen.

Hechte band
Nog voor de bekendmaking van de nieuwe naam gaf Thea Karis in vogelvlucht aan wat ze allemaal mee hadden gemaakt de afgelopen jaren. Van lockdowns tot een overstroming. De onderlinge band is daardoor overigens wel hechter geworden. Ze noemde vijf vrijwilligers met naam en toenaam vanwege hun grote inzet. De dankzeggingen golden overigens voor alle vrijwilligers. Ook werden organisaties genoemd die een -financiële- bijdrage hebben geleverd. Wim Wassink is blij met dit initiatief. “Dit is speciaal voor de 55-plussers. Zij maken nu al zo’n veertig procent van de Winterswijkse bevolking uit. Hier kan iedereen naar binnenlopen, een praatje maken of aan een activiteit meedoen. Dit wordt voor ons een onmisbare schakel in het ouderenbeleid.”
De ontmoetingsplek Whemerhof aan de Ratumsestraat 20 is zeven dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Een website met een programmaoverzicht is in de maak.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk