Vorig jaar werden er bijenhotels in elkaar getimmerd bij Klimop. Foto: PR
Vorig jaar werden er bijenhotels in elkaar getimmerd bij Klimop. Foto: PR

Happy Stones voor kinderen bij Klimop

Maatschappij

WINTERSWIJK – Tijdens de lockdowns van afgelopen jaren kwam je ze in het straatbeeld vaak tegen: beschilderde of betekende steentjes: Happy Stones worden ze genoemd. Het versieren van stenen speelt op woensdag 29 maart de hoofdrol bij de activiteiten van Klimop Kids.

Door onze verslaggever

Toen Brechtje Daniels en Jeanet Bosman zich meldden als medewerker bij Klimop, ontstond al snel het idee iets te doen met en voor kinderen. Vanaf dit voorjaar start Klimop Kids met woensdagmiddagen voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud.

Vogelhuisjes, pannenkoeken
Tot de zomer zijn er in totaal vier woensdagen gekozen waar kinderen op het terrein van Klimop creatief samen bezig kunnen zijn. Jeanet vertelt: “In mei gaan we vogelhuisjes bouwen en twee weken later verven en dan ook ophangen in de tuin van Klimop. In juni gaan we bakken.” Denk hierbij aan pannenkoeken en cupcakes versieren, die daarna door de deelnemers opgepeuzeld kunnen worden. Daarna bekijken de dames hoe de animo is om er na de zomer mee door te gaan.

Stenen met een glimlach
Het duo start met de workshop en activiteiten ‘Happy Stones maken’: een kiezelsteen die aan een kant glad is gemaakt en waarop een figuurtje, tekening of versiering wordt gemaakt. Ook kan er een positieve uitspraak op staan. “Met mijn dochter heb ik de afgelopen weken heel wat steentjes glad gemaakt voor deze middag,” lacht Brechtje. Het idee is dat de stenen in het straatbeeld komen en anderen deze vinden. “Dat zorgt voor meer positiviteit en kleur op straat,” vindt Jeanet. Ook als de kinderen het steentje gewoon mee naar huis willen nemen, dan kan dat.

Papa’s en mama’s
Klimop Kids is bedoeld door kinderen in de bovenbouw van de basisschool. De volwassen begeleiders zorgen voor wat te drinken voor de kinderen en nemen hen op sleeptouw in de activiteit. Mochten er ouders willen blijven, dan is er een kopje koffie/thee tegen een vergoeding verkrijgbaar in de keuken.
Het Happy Stones maken duurt op 29 maart van 15.00 tot 16.30 uur, waarna de kinderen weer naar huis kunnen of opgehaald moeten worden. Deelname is gratis (vrije gift is welkom ter bestrijding van de onkosten) voor de kinderen en reserveren vooraf is niet nodig.
Op 10 mei is de volgende Klimop Kids en dan worden er vogelhuisjes gemaakt onder begeleiding van enkele timmermannen en/of vrouwen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk