Na twee jaar kon er weer een instructieavond gehouden worden. Foto: PR Sc Meddo

Na twee jaar kon er weer een instructieavond gehouden worden. Foto: PR Sc Meddo

Kennis over reanimatie- en AED-gebruik bijgespijkerd

Maatschappij

MEDDO - Eindelijk kon na twee jaar corona weer een reanimatie – AED-instructie gegeven worden in de kantine an Sc Meddo. De instructie was bedoeld voor vrijwilligers en leden van de club. 

De instructie werd verzorgd door Karin Gierkink van Action & Care uit Lichtenvoorde, daarbij geassisteerd door Moniek.  Ze leidde de aanwezigen door de avond aan de hand van veel praktijkvoorbeelden. Deelnemers mochten deze avond veelvuldig oefenen op de vier meegebrachte reanimatiepoppen en daarbij gebruik van een AED. Ook heel nuttig was de gespeelde situatie waarbij de cursisten de eigen AED uit de kast gingen halen. Al met al een zeer geslaagde avond waar de kennis van leden en vrijwilligers weer werd bijgespijkerd en voor sommigen een nuttige eerste kennismaking met een reanimatietraining. 

Marco en Sven van Everink Brandbeveiliging, de sponsor,  waren zelf ook aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven over de AED-apparatuur. Sven kwam zelf ook nog even de vloer op om als slachtoffer te fungeren, zodat de stabiele zijligging gedemonstreerd kon worden.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant