Foto: Frank Bosvelt
Foto: Frank Bosvelt

Vacatures voor vrijwilligers

Maatschappij

WINTERSWIJK - Wie twee rechterhanden heeft en/of groene vingers en op zoek is naar een leuke klus kan terecht bij het VrijwilligersPunt. Diverse organisaties zoeken hulp. Voor meer info over vrijwilligerswerk en of vrijwilligersvacatures kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Inloop bij BoogieWoogie van maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur, Roelvinkstraat 2 tel nr. 0543 – 200026

Lente en lentegroen
Maart is de lentemaand en hoewel het soms nog voelt als winter, hangt de lente heus in de lucht. Allerlei buitenwerkzaamheden moeten weer gedaan worden. Denk hierbij aan gazon maaien, bemesten, planten snoeien en wieden. Sommige struiken krijgen in de lente ook een snoeibeurt. Een groot aantal organisaties zijn vooral ook in de lente op zoek naar groenvrijwilligers.

Het Kluspunt van de WUh zoekt vrijwilligers met groene vingers. Bij het Kluspunt komen in het voorjaar veel aanvragen van inwoners die zelf hun tuintje niet meer kunnen verzorgen. Als tuinmaatje doe je, tegen een kleine vergoeding, werkzaamheden in de tuin. Jij bepaalt zelf, in overleg met de aanvrager, je werktijden.
Bij de Dorpsakker kunnen vrijwilligers aan de slag op de akker en in de kas. Nieuwe groenten en fruit zaaien. Verse prei en wortels oogsten. En regelmatig lekkere verse groenten mee naar huis. Klinkt dat goed? Dan is men meer dan welkom bij de Dorpsakker. Of men nu één middag of meerdere dagen per week wil helpen. Iedere hulp is welkom. Samen met de vrijwilliger kijkt men naar de werkzaamheden die bij de persoon passen.
Pioniersplek Klimop is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en het leven kunnen delen. Hier vinden belangstellenden de juiste plek voor rust, ruimte en aandacht. De buitenruimte van Klimop omvat onder andere een mooie tuinkas en twee moestuinveldjes. Voor het tuinteam zoekt men versterking.
De Hof van Kairos is een retraitecentrum voor iedereen die verlangt naar vertraging, stilte en dieper contact met zichzelf. Men is op zoek naar iemand die helpt met werkzaamheden in de tuin (snoeien, onkruid wieden, meedenken over tuinklussen etc.). De vrijwilliger komt terecht in een gezellig team van vrijwilligers.
Zeker nu iedereen weer gaat beginnen met het zaaien en planten in de tuin, zoekt ook Aardewerk de Stegge extra handjes. Er is werk te doen in de boomgaard waar extra veldjes en een pad aangelegd worden. Ook zijn er werkzaamheden in het te renoveren voedselbos. Hier is veel plantwerk te doen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk