Inou overhandigt een cheque van 500 euro aan Ingrid en Norbert Olthof van de Stichting Nina. Foto: Han van de Laar
Inou overhandigt een cheque van 500 euro aan Ingrid en Norbert Olthof van de Stichting Nina. Foto: Han van de Laar

Inou Heideman ontvangt trofee De Toffe Peer

Maatschappij

Erik Prange: ‘Ze is een lot uit de loterij’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Alweer voor de vierde keer reikte de Winterswijkse Uitdaging afgelopen woensdag de trofee van de Toffe Peer uit. De winnaar deze keer was Inou Heideman, bedrijfsleider van Prange BV. Daarnaast heeft Inou ook nog een eigen bedrijf, namelijk Teneo BV. Er waren zestien bedrijven genomineerd. De inzendingen worden altijd door een onafhankelijke jury beoordeeld. De winnaar ontvangt een wisseltrofee en mag een kleinere versie van de Toffe Peer houden. Daarnaast krijgt de ondernemer een cheque van 500 euro om aan een zelfgekozen goed doel te schenken. 

Rolmodel
Namens de Winterswijkse Uitdaging reikte Wim Aalderink de trofee uit. Inou ontving deze met lovende woorden. “Jij bent een rolmodel voor veel vrouwen. Een echte inspiratie en betrokken bij de gemeenschap. Ook tijdens je studie bedrijfskunde en bestuurskunde aan de Universiteit van Twente bleef je in Winterswijk wonen en was actief in de gemeenschap.” Erik Prange, samen met Inou eigenaar van bovengenoemde technische bedrijven, zag haar vijftien jaar geleden op de fiets langskomen. “Of ik een vakantie- en zaterdagbaantje had voor haar. Het leek Inou hier wel interessant. Daarna is ze nooit meer weggegaan en inmiddels mede-eigenaresse. Inou is echt een lot uit de loterij!”

Leefbaarheid
Ook wethouder Elvira Schepers had lovende woorden: “Inou maakt deel uit van verschillende belangenorganisaties en is op vele fronten actief in de regio, waarbij zij vooral het werken van vrouwen in de techniek onder de aandacht brengt. Door haar enthousiaste inzet voor jongeren in de techniek in de Achterhoek zet Inou zich ook in voor de leefbaarheid van de Achterhoek. De jury is van mening dat Inou een uitstekend voorbeeld van een maatschappelijk betrokken ondernemer is en zij zich met recht een Toffe Peer mag noemen.” Een cheque van 500 euro werd door de wethouder aan Inou overhandigd.

Speciale band
Inou bedankte iedereen voor de prijzen en lovende woorden en gaf de cheque meteen door aan Ingrid en Norbert Olthof. Ingrid en Inou hebben een speciale band met elkaar. Die begon in groep 4 van de basisschool ’t Kempken in Meddo. Ingrid was destijds de juf van Inou. Ingrid: “In januari 2012 hebben we Stichting Nina opgezet. Dat was acht maanden na het overlijden van onze dochter Nina. Zij is op elfjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenstamtumor. Wij zamelen geld in en daarmee wordt onderzoek gedaan. We zijn dan ook erg blij met de cheque. Een mooi gebaar van Inou.” Meer informatie www.stichtingnina.nl.

Wim Aalderink en wethouder Elvira Schepers overhandigen de trofee Toffe Peer aan Inou Heideman. Foto: Han van de Laar

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk