Tijdens de informatieavond kon de buurt vast wat van de plannen bekijken. Foto: Sander Damen

Tijdens de informatieavond kon de buurt vast wat van de plannen bekijken. Foto: Sander Damen

Avond over plannen voor voormalige supermarkt Kloetenseweg druk bezocht

Maatschappij

WINTERSWIJK - Kennelijk waren de omwonenden van de voormalige Plus-supermarkt aan de Kloetenseweg erg nieuwsgierig naar de plannen van Janssen de Jong Project Ontwikkeling voor het in verval geraakte winkelcentrum. De ontwikkelingsmaatschappij kocht onlangs het terrein aan en presenteerde afgelopen maandag 13 maart in de Immanuëlkerk hun plannen voor het gebied. De belangstelling was groot. Op bepaalde momenten was er bijna geen doorkomen aan. “Eindelijk gebeurt er wat”, “Kunnen we straks weer in de buurt boodschappen doen”, maar ook “We zullen het wel zien”, waren reacties die te horen waren.

Door Sander Damen

“Ja, de belangstelling was groot, groter dan we verwacht hadden”, vertelt Rick Lohuis, projectmanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling. “Dat overviel ons een beetje. Kennelijk leeft het wel hier in de buurt. De reacties waren eigenlijk allemaal positief. De buurtbewoners zijn blij dat er wat met het terrein gaat gebeuren en zijn positief over onze plannen. De panden staan ook al heel lang leeg.”

Beginfase
Wie concrete informatie over de invulling dacht te verkrijgen, moest worden teleurgesteld. Wat er precies gaat gebeuren en op welke termijn is nog niet helemaal duidelijk. “Het project zit echt in de beginfase”, licht Lohuis toe. “Nadat we de locatie gekocht hebben, hebben we de gemeente geïnformeerd over onze globale plannen voor het gebied. Ze waren daar positief over en raadden ons aan een informatie-avond te organiseren voor de buurt, zodat de omwonenden weten wat er speelt.”

Het plan van de projectontwikkelingsmaatschappij, die momenteel bezig is met de herontwikkeling van de locatie Overkamp Meddo aan de Parallelweg 2 in Winterswijk, omvat de bouw van een complex met koop- en of huurappartementen boven een supermarkt.

Supermarkt haalbaar
We gaan nu uit van vierentwintig appartementen, zowel koop- als huurappartementen”, vertelt Lohuis. “Maar dat kan nog veranderen. Tijdens de informatie-avond konden bezoekers een formulier invullen. Daarmee peilen we of er belangstelling is voor appartementen.” Mocht er veel vraag zijn naar koop- of huurappartementen, dan kan Jansssen de Jong overwegen de plannen aan te passen.

Ook of, en welke supermarkt zich in het pand gaat vestigen moet nog duidelijk worden. “We hebben onderzoek gedaan en daaruit is gebleken dat een supermarkt op die locatie haalbaar moet zijn”, aldus Lohuis. “Er zijn ook al partijen die interesse getoond hebben, maar zoals gezegd, staan we aan het begin van een proces.”

Vergunningen en bestemmingsplan
De eerstvolgende fase in het project is het aanvragen van vergunningen en het wijzigen van het bestemmingsplan. Nu mag de locatie alleen voor een een supermarkt gebruikt worden. Er is nog geen woonbestemming op het perceel. “Ik denk dat het verkrijgen van de vergunningen en het wijzigen van de bestemming medio volgend jaar afgerond zal zijn”, zegt Lohuis.
Hij verwacht dat het nog wel enkele jaren zal duren voor er op de locatie aan de Kloetenseweg gebouwd, laat staan gewoond en gewinkeld kan worden. Een langer traject door de stikstofproblematiek of personeelstekort verwacht hij niet.

‘Blijven in contact’
Op de vraag of er binnenkort met de sloop begonnen gaat worden, laat Lohuis weten dat dit voorlopig nog niet zal gebeuren. Omwonenden zullen dus nog geduld moeten hebben voor ze verandering zien bij het pand in verval. “Bij het project hoort een participatieplan”, vertelt Lohuis. “We blijven in contact met omwonenden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant