Jonah Freud. Foto: Petra Hamer

Jonah Freud. Foto: Petra Hamer

Petra Hamer

Een smakelijke middag: de Joodse keuken met Jonah Freud

Maatschappij

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 26 maart staat de Winterswijkse synagoge in het teken van lekker eten. Jonah Freud komt vanuit Mokum over om ons alles te vertellen over haar boek Memmisj, dat gaat over de Joodse keuken.

De Joodse keuken is uniek in haar veelzijdigheid. Kippensoep, boterkoek en bagels, dat kennen de meeste mensen nog wel, maar er is zoveel meer. Met de Joden heeft ook de Joodse keuken zich over de wereld verspreid en zich aangepast aan lokaal verkrijgbare ingrediënten en bereidingswijzen. Visbobotie en pan bolo (broodpudding) maken ook deel uit van het rijke joodse repertoire, net als bijvoorbeeld pavlova. Ook vegetariërs kunnen in de veelzijdige joodse keuken veel inspiratie opdoen. Ga met Jonah mee op culinaire ontdekkingsreis aan de hand van verhalen, recepten en anekdotes.

De lezing begint zondag 26 maart om 15.00 uur in de Winterswijkse synagoge aan de Spoorstraat 32. Uiteraard zal er het één en ander te proeven zijn. Bovendien kan het boek Memmisj (35 euro) gekocht worden en zal Jonah op verzoek signeren. Kaarten voor de lezing kosten 12,50 euro, inclusief een hapje en een drankje en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Kramer, Wooldstraat 24 in Winterswijk of te reserveren via: info@synagogewinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk