Ons Genoegen Woold, al een eeuw op de planken. Foto: PR
Ons Genoegen Woold, al een eeuw op de planken. Foto: PR

Ons Genoegen Woold, al een eeuw op de planken

Maatschappij

WOOLD - Het jaar 2023 wordt voor toneelvereniging Ons Genoegen Woold een bijzonder jaar, dit jaar viert de vereniging in alle gezondheid haar 100- jarig jubileum, ‘Ons Genoegen, al een eeuw op de planken’. Op zondag 4 junivirt de vereniging deze dag met een feest in en om het Vereenigingsgebouw Juliana in het Woold. In samenwerking met diverse Winterswijkse toneelverenigen en ook nog toneelverenigingen uit Duitsland wordt het een feestelijke, inspirerende, uitdagende, interessante maar vooral leuke dag om te beleven. Het amateurtoneel komt in het voetlicht te staan. 

Na het succes van afgelopen jaar met het openluchtspel Boer’nleu in oorlogstied staat Ons Genoegen in het weekend van 11 en 12 februari op het toneel met het komische blijspel Achterburen, geschreven door Wouter Duyvis. Dat Ons Genoegen springlevend is blijkt wel uit het feit dat er maar liefst drie jonge debutanten op het toneel staan, Elena te Brake, Wendy Mennink en Tino Opgenoort. Honderd jaar op de planken bereikt een vereniging alleen maar door elke keer weer het publiek te boeien. Dit jaar is ervoor gekozen om iedereen eens uit de ‘comfort-zone’ te trekken. Iedereen speelt een typetje die zij niet gauw zouden spelen, een uitdaging voor spelers en regie.

In drie bedrijven wordt het publiek meegenomen in de wereld van Antoinette en Frits, zij wonen samen met hun zoon Peter in een keurige Venix-wijk. Het huis van de achterburen staat al enige tijd te koop en iedereen haalt opgelucht adem wanneer het huis eindelijk verkocht is. Daarvan zal de buurt weer opknappen, maar als blijkt dat de asociale Harry, Chantal, Desi en Lisa de nieuwe buren zijn, is het snel met de rust gedaan. Als dan ook nog hun goede huisvriend Mario op komt dagen, weet iedereen: het wordt nooit meer zoals het was.     

De regie is in handen van erelid Ineke Konings. Ineke heeft al verschillende rollen vervuld binnen onze vereniging (o.a. bestuur, decorbouw, speler, regisseur, schminker). Souffleuse is Ina Boom.

De voorstellingen zijn: Zaterdagavond 11 februari, aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de foyer geopend. Zondagmiddag 12 februari, aanvang 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur is de foyer geopend. Zondagavond 12 februari, aanvang 20.00 uur. Vanaf 19:30 uur is de foyer geopend. Entree 7,50 euro kan betaald worden zowel contant als met een QR-code. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Kijk voor meer informatie op de FB- pagina van Ons Genoegen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk