Foo: PR Present

Foo: PR Present

Present

Dominees praktisch in actie voor alleenstaande vrouw

Maatschappij

WINTERSWIJK - Drie dominees en de pionier jeugd en jongvolwassenen van diverse protestantse kerken uit Oost-Achterhoek hebben eind januari een alleenstaande vrouw uit de gemeente Aalten geholpen met een aantal klussen en het sausen van een kamer. Present verbond de groep vrijwilligers en de Aaltense met elkaar. “We zoeken als predikanten ook vaak vrijwilligers en het is goed en belangrijk zelf ook een keer aan de slag te gaan als vrijwilliger. Leander (de pionier red.) stelde dit voor en we vonden het een uitstekend idee. Bovendien willen we laten zien dat we als dominees ook praktisch aan de slag kunnen gaan”.

De vier collega’s komen vanuit Winterswijk, Aalten, Dinxperlo en Lichtenvoorde regelmatig bij elkaar voor overleg. Dit keer combineerden ze dit met het helpen van de vrouw. Ze zag al jaren op tegen deze klussen en kon het niet alleen. Daarom klopte haar hulpverlener bij Present aan. Gelukkig hadden de actieve dominees en pionier zich net aangemeld als vrijwilligers, dus de verbinding kwam snel tot stand.  

Na een paar uur hard werken was de oude vloerbedekking verwijderd en afgevoerd en waren de wanden en het plafond van een slaapkamer voorzien van een frisse verflaag. De middag werd gezamenlijk met de vrouw afgesloten met een geanimeerd gesprek tijdens het drinken van een kop thee met iets lekkers erbij. Mevrouw was helemaal onder de indruk dat de mannen haar vrijwillig hielpen. “Ik heb hier zo erg tegenop gezien en ik ben nu zó blij. Echt heel fijne mensen die me kwamen helpen”, liet ze na afloop weten. 

Wie ook samen met vrienden, familie, collega’s of een andere groep een plaatsgenoot helpen, kan contact opnemen met Natasja te Linde, projectcoördinator Present Winterswijk, en vraag naar de mogelijkheden: natasja.te.linde@presentwinterswijk.nl of tel. 06-14747345. Meer informatie over Present staat op www.presentwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant