Rianne Korten. Foto: De Filmbrigade

Rianne Korten. Foto: De Filmbrigade

DE FILMBRIGADE

Rianne verkoopt 10 jaar voor Bartiméus

Maatschappij

WINTERSWIJK - In december stond ze met een foto en interview in het blad Voluit, het blad van Bartiméus. Rianne Korten werd eveneens in het zonnetje gezet tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van de vestiging van Bartiméus in Doorn. Deze organisatie die zich inzet voor blinden en slechtzienden bestaat meer dan 100 jaar. Rianne stond op twee grote paneelborden, omdat ze zich 10 jaar inzet als vrijwilliger voor Bartiméus. Ze verkoopt al die jaren producten die gemaakt zijn in de dagbesteding van Bartiméus. 

Door de redactie

“Dat was heel raar, om mezelf terug te zien zo groot op een paneel”, lacht Rianne. Ze was verrast toen ze bij de jubileumviering in Doorn zichzelf op groot formaat terug zag. “Ik werd gebeld voor een interview, maar ik had helemaal niet zo in de gaten dat ik inmiddels al 10 jaar producten voor Bartiméus verkoop”, legt ze uit. Rianne is te vinden op markten en braderieën, maar ze neemt ook regelmatig spulletjes mee naar haar andere vrijwilligerswerk. “Ik help bij Minimanna, ik help met verschillende collectes, ik sta wel eens in het museum, ik schenk koffie in de kerk en bij Klimop”, somt ze op. Rianne houdt van haar vrijwilligerswerk. “Dan kom ik mensen tegen, maak je contact. Het houdt je jong”, vertelt ze lachend. 

Rianne kwam in aanraking met Bartiméus doordat haar opa slechtziend was. Ze verkocht al langer kaarten voor Unicef. “Maar toen dat meer online verder ging ben ik daarmee gestopt. Toen ben ik kaarten gaan verkopen voor Bartiméus dus.” Maar het assortiment van verkoopwaar groeide en groeide. “Ik krijg nu zo’n vijf keer per jaar een aantal dozen met spulletjes aangeleverd, vaak ook seizoensgebonden producten. Die probeer ik dan aan de man te brengen. Ik ben zelf een aantal keren op bezoek geweest bij de dagbesteding waar alles gemaakt wordt. Dat was mooi om te zien.”
Binnenkort zijn er Valentijns-artikelen te verkrijgen. Daarna is Rianne op de lentemarkten en paasmarkten in de buurt te vinden met paasspulletjes. “Maar”, zo laat ze weten, “de bierglaskaars blijft toch het best verkochte product. Die ben ik zo kwijt.” Mensen die Rianne niet tegenkomen op markten of op plekken waar ze als vrijwilliger actief is, mogen gerust bij haar huis aan de Olmenstraat 33 aanbellen als zij een cadeautje zoeken en Bartiméus willen steunen.

Over Bartiméus
Mensen met een visuele beperking kunnen bij Bartiméus terecht voor dagelijkse ondersteuning of behandeling. Maar ook voor diagnostiek en onderwijs. De organisatie heeft eigen scholen, woonvoorzieningen en allerlei vormen van dagbesteding. Ook doet Bartiméus veel onderzoek en adviseren ze door het hele land over de nieuwste inzichten. Bartiméus deelt kennis en ervaring met andere organisaties.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk