't Hilgelo trekt veel bezoeker. Foto: Clemens Bielen

't Hilgelo trekt veel bezoeker. Foto: Clemens Bielen

Hilgelo trok in afgelopen 349.000 bezoekers

Maatschappij

Top jaar voor stranden van Leisurelands

WINTERSWIJK - Een  mooie zomer en een zachte kleurrijke herfst zorgde ervoor dat Nederlanders weer massaal op pad gingen in eigen land.  Het was een recordjaar voor de stranden van Leisureland. In 2022 bezochten ruim 4,6 miljoen mensen de recreatiegebieden van Leisurelands. Ook ‘t Hilgelo trok veel bezoekers, namelijk 349.000 mensen. In 2021 waren dat er nog 218.000 n in 2020 260.000.

In de Achterhoek en Liemers trokken Rhederlaag, Hilgelo, Stroombroek, Hambroekplas en Nevelhorst weer veel bezoekers. Bijna 1 miljoen mensen trokken erop uit om te ontspannen of actief bezig te zijn op de recreatiegebieden. Ook veel Duitse badgasten wisten Hilgelo weer te vinden. De succesvolle derde editie van het Fahrenheit Festival trok ook weer een groot aantal festivalbezoekers naar dit recreatiegebied.

In 2022 hebben op diverse recreatiegebieden ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van sporten en bewegen. Urban sports zijn razend populair bij jong en oud. Leisurelands brengt deze urban sports van de wijk, naar haar recreatiegebieden. Op de recreatiegebieden Berendonck, Zeumeren en Hilgelo kunnen bezoekers dagelijks terecht voor een sportieve uitdaging in de buitenlucht. Er zijn calisthenics en ninja gym opstellingen van Kratos, hardloop- en beweegroutes. In 2023 zullen de sport en speelfaciliteiten op de gebieden verder worden uitgebreid. Het aantal laadpalen op de gebieden zal verder toenemen en ook de festivalzomer staat weer geprogrammeerd.Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant