Humberto Tan. Foto: Humerto Tan
Humberto Tan. Foto: Humerto Tan HUMBERTO

Humberto Tan fotografeert en interviewt 100 honderdjarigen

Maatschappij

Tan te gast in Winterswijk

WINTERSWIJK -  Humberto Tan is bekend als tv-presentator, maar hij is ook journalist en fotograaf. Die vaardigheden combineerde hij in zijn boek ‘Morgen gaat het beter.’ Daarin portretteerde Tan honderdjarigen uit het hele land. Op woensdag 14 december vertelt hij in het Doopsgezind Kerkje in Winterswijk over zijn werk.

Humberto Tan vroeg de honderdjarigen naar hun gelukkigste momenten, hun grootste angsten, hun diepste dromen. Hij laat ze terugblikken op hun leven en deelt hun levenslessen met de lezer. Wat zag hij? “Optimisme, bizar veel optimisme. Heel weinig kijkend naar wat niet goed gegaan is in hun leven, heel veel kijken naar wat wel goed is gegaan.”

De benaming koffietafelboek doet ‘Morgen gaat het beter’ tekort. Het heeft wel die uitstraling (en de prijs), maar het is ook het indrukwekkende resultaat van drie jaar fotograferen en interviewen. Het in linnen gebonden boek is een prachtige verzameling foto’s en gesprekken, die soms indringend of ontroerend, soms vrolijk of verdrietig zijn. En af en toe zijn ze dat allemaal tegelijk.

Humberto Tan verbeeldt de levensverhalen van de afgelopen eeuw. Dat levert verrassende inzichten op. Die deelt hij op een bijzondere woensdagavond in het doopsgezind kerkje van Winterswijk. Kaarten zijn (à €10) in de voorverkoop bij boekhandel Kramer aan de Wooldstraat in Winterswijk. ’s Avonds aan de kassa kost de toegang €12,50.

Meer informatie via www.boekhandelkramer.nl en info@boekhandelkramer.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk