Trijn en Wim kregen bezoek van burgemeester Bengevoord. Foto: Eigen foto

Trijn en Wim kregen bezoek van burgemeester Bengevoord. Foto: Eigen foto

Wim en Trijn 60 jaar getrouwd

Maatschappij

WINTERSWIJK - Wim (84) en Trijn Willekes-Vos (85) vierden op 30 november hun 60-jarig huwelijk. Op de dag zelf ontvingen ze bezoek thuis, zaterdag volgt een diner met de kinderen en kleinkinderen. “Mijn kleindochter komt speciaal vanuit Parijs terug hiervoor”, laat Trijn vol trots weten. “Dat vinden we zo fijn, dat ze er allemaal zijn.”

Wim en Trijn werden zo’n vijf jaar voor hun huwelijk eigenlijk gekoppeld door de moeder van Wim. “Ik werkte samen met haar en ze zei steeds dat ze een leuke zoon had”, vertelt Trijn enthousiast. “We hadden elkaar al wel eens gezien en toen hij uit dienst kwam heb ik hem opgehaald van het station. Tijdens dansavonden bij Johanna sloeg de vonk pas echt over tussen de twee. 

In 1962 stapten ze in het huwelijksbootje, of beter gezegd in de huwelijkskoets. “We werden opgehaald met vier koetsen”, vertelt Trijn. “Met witte paarden ervoor”, voegt Wim toe. “We woonden in de Seringenstraat, maar de koetsiers waren verkeerd gereden, naar de Scheringstraat. Dat begon niet goed, maar we waren nog wel op tijd in de kerk.” In de kerk liepen ze tegen het volgende probleem aan. “Wim kon zijn ring niet om krijgen”, herinnert Trijn zich nog goed. “Maar hij moest om! In de koets, na de plechtigheid, heb ik net zo lang geduwd tot de ring om was, want bij het foto’s maken moest die ring gewoon om zijn.” Ondanks de obstakeltjes was het een prachtige trouwdag voor Wim en Trijn. “Geloof het of niet, het was prachtig weer op onze trouwdag. Kinderen liepen in de korte broek en niemand had een jas nodig”, lacht Trijn.

Trijn en Wim zijn beiden nog actief in het verenigingsleven. Trijn zingt al 42 jaar in een koor en Wim kegelt al zo’n 40 jaar. Regelmatig gaan ze samen op de fiets naar het dorp voor een kopje koffie. “We hebben het fijn samen en we helpen elkaar bij alles”, vertelt Trijn. “Eigenlijk hebben we nooit woorden en als er eens wat is, praten we het meteen uit. En zo houden we het ook al zo lang op een fijne manier samen vol.”

Trijn en Wim kregen twee dochters en een zoon. Ze hebben vijf kleinkinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant