Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Maatschappij

Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk, of wie juist vrijwilligers zoekt voor hulp, kan terecht bij het Vrijwilligerspunt. De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur in de Roelvinkstraat nr 2 aanwezig. Telefoonnummer 0543-200026 of stuur een E-mail naar info@wuhwinterswijk.nl

Mantelzorg ondersteuner
Zorg jij ervoor dat een mantelzorger ook een keer tijd heeft om op adem te komen? Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in de zorg voor zieke of hulpbehoevende familieleden, buren of vrienden. Dit kunnen ze alleen blijven doen als zij zo nu en dan tijd nemen om op adem te komen. Daarom is het heel waardevol wanneer je als vrijwilliger af en toe de zorgtaken kan overnemen. Bijvoorbeeld door samen met een hulpbehoevende ouder een wandeling te maken, een film of voorstelling te bezoeken, een boek (voor) te lezen, samen een kop thee te drinken of een hapje te eten. Maar vooral door er eenvoudigweg gewoon te zijn, zodat zijn of haar zoon/dochter kan ontspannen. Gun jij een mantelzorger ook een middag of ochtend voor zichzelf? Meld je dan aan als vrijwilliger! Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand van jouw kwaliteiten en ervaring wordt er gekeken bij welke mantelzorger je past. Daarnaast kun je als je dat wilt deelnemen aan specifieke bijeenkomsten waarin de aspecten van het vrijwilliger zijn aan bod komen. Wil jij een mantelzorger op gezette tijden ontzorgen, meld je dan aan bij het vrijwilligerspunt. Bel of stuur een E-mail naar info@wuhwinterswijk.nl, tel. 0543 200026.

Maatschappelijk Betrokken ondernemers gezocht
Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) betekent dat bedrijven zonder financiële tegenprestatie hun medewerkers, faciliteiten, middelen en/of netwerk beschikbaar stellen. Steeds meer ondernemers nemen een maatschappelijk initiatief of steunen een duurzaam of sociaal project.
Sponsoring bestaat vaak uit financiële steun. Maar je kunt ook je bedrijfsmiddelen of je bedrijfsruimte beschikbaar stellen. Denk maar eens aan gereedschap, meubels of voertuigen die de onderneming niet dagelijks gebruikt, en die je dus kunt uitlenen aan een vereniging. Ook zijn er steeds meer ondernemingen die hun medewerkers onder werktijd vrijwilligerswerk laten doen. Hiermee doe je als onderneming iets goeds voor de maatschappij en tegelijkertijd motiveer je je personeel. Medewerkers komen zo in contact met andere mensen in een andere omgeving. Ken jij in een ondernemer die al volop met deze vormen van MBO bezig is? Draag deze ondernemer dan voor als Toffe Peer. Je kunt jouw maatschappelijk betrokken ondernemer aanmelden via de site van de Winterswijkse Uitdaging. https://winterswijkseuitdaging.nl/toffepeer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk