Afbeelding

Stichting ‘t Kreil sluit deel van de speeltuin

Maatschappij

WINTERSWIJK - Met pijn in het hart heeft het bestuur van stichting ’t Kreil moeten besluiten een deel van de speeltuin dicht te doen. “Deed me wel zeer, maar we kunnen het risico niet nemen dat er een kind iets overkomt”, aldus Anke Leus, voorzitter stichting ’t Kreil. 

Na een uitgebreide controle van de veiligheidsmedewerker was er geen andere beslissing mogelijk dan de toestellen voor met name de oudere kinderen af te sluiten. “Als stichting zijn we gebonden aan zeer strenge veiligheidsregels omtrent de toestellen. Aan deze eisen kunnen we helaas niet meer aan voldoen”, laat het bestuur in een persbericht weten. 

“Uiteraard hebben we dit van tevoren aan zien komen, maar omdat we bezig zijn met een verhuizing van gebouw en speeltuin is gekozen om geen grote reparaties meer aan te gaan. Toen we een aantal jaren geleden akkoord gegaan zijn met het verzoek van de gemeente om over te gaan naar een andere locatie, zodat er woningbouw op het terrein zou kunnen plaatsvinden hadden we niet verwacht dat het traject zo lang zou duren. Dit is spijtig maar wel de realiteit voor ons als bestuur. We begrijpen dat het niet eenvoudig is. De plannen voor het busstation, politiebureau en de speeltuin hangen samen.” Het bestuur heeft wel de hoop dat het nieuwe college vaart zet achter e plannen. 

Op dit moment zijn de speeltoestellen die niet meer voldoen afgezet met lint en kettingen. “We hebben de gemeente hiervan op de hoogte gesteld. Maar nog geen antwoord ontvangen”, aldus Anke. Het terrein helemaal afsluiten is geen optie. “Het gebouw wordt de hele week gebruikt, dat kunnen we niet zomaar sluiten. De toestellen kun je ook niet zo maar weghalen, daar moet een loonbedrijf bij komen. Er zit zo veel beton aan. We hopen dat mensen ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen en hun kinderen niet meer op de toestellen laten spelen.”

Het bestuur van ‘t Kreil heeft voor de zomer al een gesprek gehad met de wethouders Metaal en Visser. “Gelukkig staan alle neuzen dezelfde kant op en worden er momenteel grote stappen gemaakt om een en ander mogelijk te maken. We hopen dit de komende weken concreet te krijgen en met alle betrokkenen zo spoedig mogelijk aan de slag te kunnen gaan. Ik hoop dat er zo snel mogelijke een oplossing komt. Of dat nou op deze plek is of op de nieuwe plek (in het bosje achter het oude politiebureau. red). Ik hoop echt dat er voor het eind van het jaar een oplossing is.”

Veel speeltoestellen mogen niet meer gebruikt worden. Foto: Verona Westera
Veel speeltoestellen mogen niet meer gebruikt worden. Foto: Verona Westera
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk