Gezellige drukte op de Seniorendag 2017 tijdens de modeshow in het GKC.  Foto PR.
Gezellige drukte op de Seniorendag 2017 tijdens de modeshow in het GKC. Foto PR.

Winterswijk en Vreden vieren gezamenlijk Seniorendag 2022 op 7 oktober

Maatschappij

‘We pakken de draad weer op en hebben een mooi programma’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Onder het motto ‘Winterswijkse senioren zoeken de verbinding met senioren uit Vreden via een muzikale zwerftocht’, wordt een traditie voortgezet. De afdelingen van de Winterswijkse ouderenorganisatie nodigen alle senioren uit hieraan mee te doen. Iedereen die ouder is dan 55 jaar kan een entreebewijs kopen en is op vrijdag 7 oktober vanaf 14.00 uur welkom in de Jacobskerk Markt 1 in Winterswijk. 

Ouderendag
Vanaf 14 december 1990 bestaat er een Internationale Ouderendag uitgeroepen door de Verenigde Naties. Deze heeft tot doel om de zorg voor ouderen te verbeteren en te strijden tegen uitsluiting en eenzaamheid. De Nationale Ouderendag wordt in Nederland op 7 oktober gehouden. De organisatie hiervan is in handen van de lokale ouderenbonden in samenwerking met de gemeente. Aan het begin van deze eeuw is dit initiatief begonnen. In Winterswijk werd al snel gekozen voor samenwerking met de ouderenorganisaties uit Vreden. Om de twee jaar vindt dit evenement plaats. In 2017 werd deze aan de Nederlandse kant voor het laatst gehouden in het Gerrit Komrij College. In 2019 was het de beurt aan Vreden, maar dat was tot nu toe de laatste keer. Vanwege corona werd de editie van 2021 overgeslagen maar nu is er weer een gezellig, sfeervol en muzikaal programma samengesteld.

Stadswandeling
Het programma begint in de Jacobskerk. De ochtend is voor genodigden: vijftig deelnemers van Duitse zijde en vijftig van Nederlandse. De uitwisseling met Vreden is mede bedoeld om te komen tot het leggen van contacten. Naar verwachting geven ook de burgemeesters van Vreden en Winterswijk acte de présence. Verder staat er die ochtend een stadswandeling op het programma onder leiding van de stadsgidsen van het Gilde. Deze wordt zowel in het Duits als in het Nederlands gehouden, maar vermoedelijk wordt er al snel overgegaan tot ‘het plat’ en dan verstaat iedereen elkaar al snel beter. Bij terugkomst in de kerk is er een lunch.

Muzikale zwerftocht
Vanaf 14.00 uur gaat de kerk open voor een muzikale zwerftocht. Er wordt een mooi programma geboden. Zo’n vijftig uitgenodigde Vredense senioren voegen zich hierbij. Voor de Winterswijkse ouderen zijn er nog 150 toegangskaarten beschikbaar, deze zijn nog te koop. Allereerst treedt het Duo Vrijaf op. Op hun repertoire staan bekende schlagers en meezingers. Daarna treedt het koor RockPops op. Het is het eerste Rock- en Popkoor van Winterswijk en omstreken. RockPops zingt popmuziek met het accent op rock, liedjes uit musicals en swingende gospelsongs. Daarna volgt het Vrijetijdsorkest van Boogie Woogie met harmonie en fanfare werken. Het repertoire is heel gevarieerd: van pop tot klassiek. In de pauzes kunnen drankjes worden besteld. Al met al belooft het weer een gezellige dag te worden met ongetwijfeld veel goede wederzijdse contacten.

Kaarten voor het middagprogramma kosten tien euro per stuk en zijn te bestellen bij Jolanda Beijers, seniorendag2022@gmail.com of tel. 0543-517887/06 30833175.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk