Mensen met groene vingers kunnen aan de slag op de Dorpsakker. Foto: PR
Mensen met groene vingers kunnen aan de slag op de Dorpsakker. Foto: PR Koolmees Photography

Vacatures voor vrijwilligers

Maatschappij

WINTERSWIJK - Het Vrijwilligerspunt Winterswijk is zoals altijd op zoek naar mensen die zich voor anderen willen inzetten. Hieronder drie activiteiten, die om hulp verlegen zitten.

Dorpsakker zoekt groene vingers
De Dorpsakker is op zoek naar vrijwilligers die graag samen met anderen op de akker of in de kas aan de slag gaan. Nieuwe groenten en fruit zaaien. Verse prei en wortels oogsten. Een verse bak koffie in het zonnetje. En regelmatig lekkere verse groenten mee naar huis. Klinkt dat goed? De Dorpsakker zoekt naar vrijwilligers die een handje willen helpen, vele handen maken immers licht werk. Of je één middag of meerdere dagen per week wilt helpen, de Dorpsakker is blij met iedere hulp! Ook qua werkzaamheden is men flexibel. Samen met jou kijkt men naar dat wat bij jou past. Benieuwd of het wat voor je is? Stuur dan gerust een berichtje of bel/ app. Men plant dan, samen met jou, een moment om een middag of ochtend mee te lopen. Zo kun je de gezellige Dorpsakker zelf ervaren. Manja Schilperoord maakt graag kennis met je. Bel of app Manja voor een afspraak telefoonnummer: 06-19073428. Uiteraard mag je Manja ook mailen: manja@dorpsakker.nl

Activiteiten bij de Pelkwijk
Iedere woensdagochtend van 10:00 tot 11:30 wordt er in de Pelkwijk rummikub gespeeld. Ook vermaken de bewoners zich iedere woensdagochtend met sjoelen. Vind je het leuk om met anderen spelletjes te doen, dan ben jij de persoon die men bij de Pelkwijk zoekt.
Past de woensdag niet goed in jouw agenda? Een inwoner die aan een rolstoel gebonden is gaat graag met je wandelen. In overleg met deze bewoner bepaal je zelf de dag en het tijdstip. Voor meer informatie over beide vacatures mag je contact opnemen met Kim Dijkema Zwiers. Kim is te bereiken via telefoonnummer 0543-498950, e-mailadres: ab.pelkwijk@szmk.nl

Hondenuitlater gezocht
Een mantelzorger zoekt voor haar moeder, die sinds kort twee dagen per week naar de dagopvang gaat, een vrijwilliger die, op de dinsdag en de vrijdag, haar hondje wil uitlaten. Ga jij dagelijks wandelen en wil jij dat wel samen met een hondje doen, dan is dit wellicht het vrijwilligerswerk dat jij zoekt. Meer info via info@vpwinterswijk.nl bellen kan uiteraard ook 0543 – 200026.

De Winterswijkse Uitdaging is nog tot 26 augustus gesloten. Het Vrijwilligerspunt, het Samenrijderspunt en het Kluspunt zijn telefonisch en per mail wel bereikbaar. Bel voor informatie het centrale telefoonnummer 0543-200026 of stuur een E-mail naar info@wuhwinterswijk.nl. Voor meer informatie over Vrijwilligerswerk bezoek de website van het vrijwilligerspunt.


www.vpwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk