De vrijwilligers gingen aan de slag. Foto: PR Present
De vrijwilligers gingen aan de slag. Foto: PR Present

Vrijwilligers Present bieden helpende hand

Maatschappij

WINTERSWIJK - Verspreid over meerdere dagen hebben vier vrijwilligers van Present een Somalische vrouw geholpen bij het aankleden van haar woning. De alleenstaande vrouw moest verhuizen omdat haar oude woning wordt gesloopt. Haar nieuwe appartement was helemaal kaal. De vrouw woont al langere tijd in Nederland, maar een verhuizing regelen en alle materialen aanschaffen kon ze niet alleen. Haar hulpverlener van het Sociaal Team De Post en de vrijwilligers ondersteunden de vrouw daarom waar nodig en regelden zaken die ze zelf niet kon oppakken.   

De vrijwilligers startten met het leggen van laminaat in het appartement. Toen dit klaar was, hebben ze alle wanden van een nieuw behang voorzien. Iedere dag stond er voor de mannen iets lekkers klaar. De vrouw had dit speciaal voor hen gebakken. 

Vrijwilligers van het Kluspunt werden ingeschakeld om gordijnrail te monteren en de verhuizing zelf werd gedaan door vrijwilligers van de inburgeringsactiviteiten. Door deze mooie samenwerking heeft de vrouw nu een mooi ingericht huis, waarvan ze haar thuis kan maken.

Wie zich ook in wil zetten voor een medemens kan contact opnemen met Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl of kijk op www.presentwinterswijk.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk