Nodig mensen uit voor een etentje. Foto: Inge Pont
Nodig mensen uit voor een etentje. Foto: Inge Pont

Eetadressen gezocht: nodig Oekraïense vluchtelingen uit voor een etentje

Maatschappij

WINTERSWIJK - Sinds enkele maanden worden in Winterswijk vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten, organiseert Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel. Als inwoner van de gemeente ontvangt men een of meer Oekraïense vluchtelingen voor een etentje thuis. 

Mensen die dat leuk vinden koken iets lekkers voor de gasten of koken samen met de gasten. De gastheere of gastvrouw ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor de Oekraïners is het een waardevolle kennismaking met inwoners van de gemeente waarin ze opgevangen worden. Voor Oekraïense deelnemers in Winterswijk is men op zoek naar een gezellig eetadres om een keertje aan te kunnen schuiven.

Wie ook een keer wil koken kan zich aanmelden. Op basis van ieders wensen en mogelijkheden wordt een match gemaakt. Meer informatie/aanmelden via www.eetmee.nl of t 030-2213498.

Eet Mee is een landelijk platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Dat kan online of bij iemand thuis. De deelnemers zijn stellen, alleengaanden, gezinnen; van student tot pensionado, hier geboren en getogen of nieuw in het land. Deze etentjes bieden een kans op bijzondere en waardevolle eetontmoetingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk