Mark van Dam en Chamila Leissner. Foto: PR
Mark van Dam en Chamila Leissner. Foto: PR

Vacatures voor vrijwilligers

Maatschappij

Nieuw Het Laptoppunt
In navolging tot het servicepunt, het samenrijderspunt en het vrijwilligerspunt start de WUh binnenkort met een nieuwe service. Dit wordt het Laptoppunt. Een eerste actie in deze was het beschikbaar stellen van een laptop voor de Kledingbank. Een tijd geleden vroeg de Kledingbank of de WUh een mogelijkheid had om hen een laptop ter beschikking te stellen. De WUh vond via haar netwerk een bedrijf dat een laptop over had. Dinsdag 24 mei overhandigde de voorzitter van de WUh, Mark van Dam deze laptop aan Chamilla Leissner vrijwilliger bij de Kledingbank.
Deze laptop is de eerste laptop in een reeks van velen die nog zullen volgen. Binnenkort krijgt de WUh, via haar netwerk, een groot aantal laptops aangeboden. Deze laptops zullen uitgeleend worden aan inwoners die er zelf niet één aan kunnen schaffen. Hierbij valt te denken aan bewoners van het AZC en aan de vluchtelingen uit de Oekraïne die in Winterswijk verblijven. Daarnaast zal er met het Sociaal Steunpunt en het Platform Armoedevrij contact gezocht worden waardoor deze laptops ook beschikbaar gesteld zullen worden aan Winterswijkers die niet draagkrachtig zijn om er zelf één aan te schaffen. Momenteel worden deze laptops gerefresht. Zodra dit klaar is komen de laptops ter beschikking.

Vrijwilligers Paardrijden
Stichting Paardrijden gehandicapten, sinds 1 april gevestigd aan de Aalrbrinkstegge 1 biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om paard te rijden. Iedere ruiter wordt begeleid door een vrijwilliger, die daarvoor is getraind. Door toenemende belangstelling wil men het bestaande vrijwilligersbestand uitbreiden. Wat doe je als vrijwilliger? Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt met paarden en met mensen met een beperking bezig te zijn. Met geduld en enthousiasme werkt men met elkaar samen. Het werk bestaat uit het poetsen en zadelen van paarden, het meelopen met en begeleiden van deelnemers tijdens het rijden, mennen en het onderhouden van het tuig. Aan het eind drinken de vrijwilligers vaak samen koffie/thee om het begeleiden gezellig af te sluiten. Zijn paarden ook jouw grote passie, meld je dan aan of kom gewoon een keer in Kotten kijken. Voor meer info zie de https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures

Gastheren en -vrouwen voor KunstOer
KunstOer is een driedaagse expositie van beeldende kunst op verschillende erfgoedlocaties binnen Winterswijk en het bijzondere buitengebied tijdens het pinksterweekend op 4, 5 en 6 juni.
Als gastvrouw- of gastheer verwelkom je de bezoekers en wijst ze de weg. Je kunt info geven over wat er die te doen is op de locatie, zoals lezing, muziek, rondleiding en\of workshop. Eventueel kaartverkoop is ook mogelijk. Je kunt je opgeven voor de hele dag maar ook van 11 tot 14 uur morgens en/of middags van 14 tot 17 uur. De feestelijke opening is zaterdagmorgen 4 juni in het Raadhuis. Meer informatie via Joke Heinsbroek. Mail hiervoor naar vrijwilligers@kunstoer.nl

Autismeavondcafé
Vrijdagavond 3 juni vanaf 20 uur tot 22 uur organiseert de WUh bij Boogiewoogie weer het Autismeavondcafé. Het café is voor iedereen die met autisme te maken heeft. Ook familieleden van mensen met autisme zijn van harte welkom. Men organiseert, in een prikkelarme omgeving op de eerste verdieping, van Boogiewoogie een pub-quiz, daarna kunnen er allerlei spelletjes gedaan worden. Als je ideeën hebt over de invulling van de avond. Er wordt naar je geluisterd en als het mogelijk is voldoet de organisatie aan de aanvragen.

De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 uur aanwezig bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2. Ook kan men telefonisch inlichtingen inwinnen. Bel daarvoor met telefoonnummer 0543 200026 of stuur een mail naar info@vpwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk