Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor diverse klussen

Maatschappij

WINTERSWIJK - De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur aanwezig bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2. Ook kan men telefonisch inlichtingen inwinnen. Bel daarvoor met telefoonnummer 0543 200026 of stuur een mail naar info@vpwinterswijk.nl.

Roparun zoekt voor 4 juni klaar-overs
In het Pinksterweekend van 2022 gaat het team van 100%running Winterswijk de sportieve uitdaging aan om in 48 uur met acht lopers 560 kilometer af te leggen. Om de lopers te begeleiden is een team van ruim 15 personen actiefRoparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De Winterswijkse deelnemers starten in Bremen en komen op 4 juni dwars door Winterswijk. Zo komen alle deelnemers die in Bremen starten vanaf ’s middags half drie ook langs het SKB. Voor de oversteek op een aantal plekken in Winterswijk zoekt de organisatie klaar-overs. Dus draag je als Winterswijker de lopers een warm hart toe, meld je dan aan. Contactpersoon is Ruud Storck. Ruud is te bereiken via 0643 073199.

Redactieleden Wenters Plus
Wenters Plus zoekt mensen die kunnen helpen met de opmaak van het verenigingsblad. Het blad wordt tien keer per jaar uitgebracht. Het zou mooi zijn als je met Microsoft Word overweg kunt of wilt het in ieder geval wilt leren. Daarnaast doe je de opmaak van het blad en help je bij het bedenken en maken van de onderwerpen. Wil je meer informatie neem dan contact op met Riekie Bussman van Wenters Plus.

Coördinator gezocht
Je werkt bij het Vrijwilligerspunt WUh als coördinator vrijwilligers. Je probeert vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk bij elkaar te brengen. Je doet een intake met mensen die zich als vrijwilliger melden via de website of op het inloopspreekuur. Samen zoek je naar passende vacatures. Je plaatst vacatures op de website in overleg met organisaties die vrijwilligers zoeken en probeert een geschikte vrijwilliger te vinden. Je werkt samen met de andere coördinatoren en WUh-vrijwilligers aan de verdere ontwikkeling van het Vrijwilligerspunt. Als coördinator beschik je over goede gespreksvaardigheden. Je bent inventief, denkt in oplossingen en zoekt graag nieuwe wegen.
Voor meer info kun je mailen naar info@vpwinterswijk.nl bellen kan ook 0543-200026

Winterswijkinbeweging.nl
Winterswijk in Beweging is een platform dat is opgericht door mensen met verschillende achtergronden, maar allemaal met een passie voor bewegen. Door ziekte en/of beperking kan bewegen moeilijk zijn. Daardoor bestaat de kans dat je thuis komt te zitten. Dan loop je risico dat je gezondheid en conditie achteruitgaan. Ook kun je dan vereenzamen. Winterswijk in Beweging wil ervoor zorgen dat je ondanks je beperking toch lekker kunt bewegen
Het Samenrijderspunt van het Vrijwilligerspunt werkt samen met Winterswijk in Beweging. Samen beschikt men over een groot arsenaal aan aangepaste fietsen. Zo heeft men de beschikking over twee duofietsen, een driewieler, een rolstolfiets, twee scootmobielen, een tandem en een familiefiets. Ook beschikt men over een framerunner, zitstep, loopstep, diverse A-linkers en een funstep. Voor de begeleiding van inwoners is men op zoek naar vrijwilligers die samen met een ander willen gaan fietsen. Wil jij samen met iemand gaan fietsen mail dan naar samenrijders@vpwinterrswijk.nl

Gastvrouwen/heren gezocht
De Wereld van Wenters is gevestigd in de Meddosestraat en bestaat uit een expositieruimte en een historisch bakkerijpand. Buiten is een klein terras. Met een groep vrijwilligers zorg je ervoor dat het museum draait. Vrijwilligers ontvangen museumbezoekers en verkopen toegangskaarten. Ze zorgen voor de verkoop van koffie, thee en frisdranken en daarnaast verzorgen vrijwilligers rondleidingen. Vrijwilligers bepalen het gezicht van de Wereld van Wenters. Horecaervaring is geen vereiste. Wellicht is de Wereld van Wenters de vrijwilligersplek die je al die tijd al zocht.

Winterswijk in Beweging. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk