Carolien Nijhuis (l) krijgt de Toffe Peer en de oorkonde uitgereikt van Mark van Dam en wethouder Elvira Schepers. Foto: Lineke Voltman.
Carolien Nijhuis (l) krijgt de Toffe Peer en de oorkonde uitgereikt van Mark van Dam en wethouder Elvira Schepers. Foto: Lineke Voltman.

Carolien Nijhuis ontvangt de Toffe Peer van Winterswijkse Uitdaging

Maatschappij

WINTERSWIJK - Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de Winterswijkse Uitdaging de ‘Toffe Peer-award’ uitgereikt aan een maatschappelijk betrokken ondernemer, die erkenning verdient voor haar/zijn bijdrage aan de samenleving. Eerdere winnaars waren HBT Chaletbouw en Huls Duurzame Energie. Dit jaar is de prijs toegekend aan Carolien Nijhuis, directeur/eigenaar van Nijhuis Group.

Door Lineke Voltman

De Toffe Peer werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het bedrijf van Nijhuis op woensdag 16 februari, waarbij ook veel medewerkers aanwezig waren. Mark van Dam, voorzitter van de Winterswijkse Uitdaging zei in zijn openingstoespraak dat de Wuh met de Toffe Peer zichtbaar wil maken hoe belangrijk maatschappelijk ondernemen is.
 met wethouder Elvira Schepers reikte hij de onderscheiding uit aan Carolien Nijhuis. Volgens de wethouder staan bij Nijhuis group inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. “ Hier werken veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maar wat ik zeker zo belangrijk vind is het feit een op de vier medewerkers een andere afkomst heeft dan de Nederlandse. Bovendien is bijna de helft van het team vrouw, wat bijzonder is voor een technisch bedrijf. Ik ben trots dat ik opnieuw een Winterswijks bedrijf, dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, in het zonnetje mag zetten.”

Technieklokaal Skills
Naast de Toffe Peer ontving Carolien Nijhuis ook een cheque van 500 euro, te schenken aan een goed doel naar keuze. “Ik heb gekozen voor het technieklokaal Skills, waar jongens en meisjes van de basisschool kennis maken met techniek en dat is belangrijk, want ik ben van mening dat onze toekomst afhangt van de kwaliteit van de techniek. Hoe eerder je jongeren in aanraking brengt met techniek hoe beter. Het is dus logisch dat ik gekozen heb voor het technieklokaal. Wij als bedrijven hebben er heel veel baat bij dat de jeugd in aanraking gebracht wordt met de techniek en daarom heb ik besloten de ‘verdubbelaar’ in te zetten en het bedrag namens ons team te verhogen naar 1000 euro. Daarnaast wil ik een oproep doen aan andere bedrijven om zo mogelijk het technieklokaal te (blijven) sponsoren.”

Nieuwe lesprogramma’s
Wendy Wiggers, penningmeester van het technieklokaal, mocht de cheque in ontvangst nemen. “Ik ondersteun van harte de oproep van Carolien aan bedrijven. We willen met het technieklokaal nog jaren doorgaan. De 1000 euro is zeer welkom en we gaan ons nog beraden waaraan we het geld zullen besteden maar nieuwe lesprogramma’s is zeker een optie.”

Vrouwen in de techniek
Nijhuis was zeer vereerd met deze trofee. “Het is leuk dat anderen opmerken wat je doet en je nomineren voor deze trofee terwijl je zelf denkt dat het heel normaal is wanneer je wat meer voor elkaar overhebt. Als je in een gemeente woont vind ik het belangrijk dat je iets teruggeeft wanneer dat mogelijk is.” Naast het directeurschap is Nijhuis nog op allerlei terreinen actief in de regio waarbij zij vooral het werken van vrouwen in de techniek promoot. Ook is ze betrokken bij de Rotary, de plaatselijke VVD en Vereeniging Volksfeest.

Carolien Nijhuis (l) overhandigt de cheque aan Wendy Wiggers van het technieklokaal. Foto Lineke Voltman

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant