Mandy Cleophas. Foto: PR
Mandy Cleophas. Foto: PR

Welke vrijwilliger zet jij graag in het zonnetje?

Maatschappij

Kennismaking met nieuw gezicht

WINTERSWIJK - Regelmatig zijn er zeer diverse vacatures voor mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor anderen. Meer informatie over deze vacatures en over vrijwilligerswerk in het algemeen is te verkrijgen bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2, tel. 0543 – 200026. De coördinatoren zijn aanwezig van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het mailadres is info@winterswijkdoet.nl.

Verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2021
Vrijwilligerswerk is ook in Winterswijk onmisbaar. Zonder inzet van vrijwilligers kunnen verenigingen en instellingen niet naar behoren functioneren. Het Vrijwilligerspunt vindt het belangrijk dat het werk van vrijwilligers onder de aandacht wordt gebracht. Ken jij iemand uit Winterswijk die in aanmerking moet komen voor de uitverkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2021’, aarzel dan niet en draag deze persoon voor! De vrijwilliger van het jaar 2021 is iemand die zich met name het afgelopen coronajaar op een bijzondere, onderscheidende manier voor een organisatie heeft ingezet. Dit kan zowel een project als ook langlopend vrijwilligerswerk zijn.

Hoe kun je een vrijwilliger voordragen?
Op de website www.wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt vind je vanaf 10 januari het speciale voordrachtformulier. Hierop staat alle benodigde informatie over hoe je een vrijwilliger kunt voordragen. Beschik je niet over internet, dan kun je ook een voordrachtformulier afhalen bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk, Roelvinkstraat 2. Meld vóór 14 maart a.s. een vrijwilliger, een vrijwilligersorganisatie, een initiatief of vrijwilligersproject bij het Vrijwilligerspunt aan. Dat kan die ene vrijwilliger zijn die zich al jaren onmisbaar maakt. Of een groep vrijwilligers die voor de buurt het verschil heeft gemaakt. Of een vereniging of organisatie die tijdens de coronacrisis op vrijwillige basis veel voor anderen heeft betekend. Wie je kiest is helemaal vrij, er zijn geen criteria vastgelegd. Wél ontvangt het Vrijwilligerspunt graag informatie over wie de vrijwilliger of het initiatief is en wat de inzet is geweest. Kortom, waarom jij vindt dat deze persoon of initiatief waardering verdient en in aanmerking komt voor de Winterswijkse Vrijwilligersprijs. Alleen vrijwilligers die actief zijn voor een organisatie in de gemeente Winterswijk en die woonachtig zijn in Winterswijk of in een van de buurtschappen, komen in aanmerking voor deze prijs. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen met het Vrijwilligerspunt Winterswijk, Evelien Nyenhuis of Harrie Garritsen staan je graag te woord. De winnaar van deze verkiezing wordt bekendgemaakt tijdens de Tijdveiling die het Vrijwilligerspunt op 31 maart organiseert. 

Een nieuw jaar, een nieuw gezicht bij het Vrijwilligerspunt.
Inmiddels zijn bij het Vrijwilligerspunt, naast de 50 chauffeurs van ANWB Automaatje, 36 vrijwilligers één of meerdere dagdelen, in meerdere functies, actief. Regelmatig mag het Vrijwilligerspunt nieuwe medewerkers welkom heten. De komende weken zullen deze middels een korte introductie voorgesteld worden. Eén van de nieuwe mensen is Mandy Cleophas. Mandy is 65 jaar jong, Engels van oorsprong. Ze is getrouwd met Mat Cleophas die ze in 1985 in England ontmoet heeft. Inmiddels woont ze 34 jaar in Rijswijk en nu sinds bijna twee maanden in Winterswijk. Daarvoor heeft ze ook nog eens drie jaar in Curaçao gewoond. Negen jaar heeft Mandy als stewardess in de Merchant Navy gewerkt. Sinds 1988 werkte ze bij een aantal zorginstellingen. Tot 1 november was Mandy actief als manager diensten bij de Zellingen, een zorginstelling in Capelle a/d IJssel. Een dag later, 2 november 2021, is ze als coördinator van het Kluspunt bij het Vrijwilligerspunt aan de slag gegaan. Mandy is elke maandag en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur bij het Vrijwilligerspunt aanwezig om de zaken rondom het Kluspunt in goede banen te leiden. Daarnaast geniet ze samen met haar man volop van haar nieuwe woonplaats en van haar kinderen en kleinkinderen. Ook wandelt ze graag met haar zwarte labradors in de bosrijke omgeving van Winterswijk en doet ze aan fitness. Mandy is te bereiken via e-mail kluspunt@vpwinterswijk.nl. 

Geen inloopspreekuren
Momenteel zijn er geen inloopspreekuren. Het Vrijwilligerspunt is alleen op afspraak te bezoeken. De schildersgroepen en de creativiteitsgroepen organiseren zeker tot 14 januari geen activiteiten. De coördinatoren zijn van maandag tot en met vrijdag ’s ochtends tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0543 200026 te bereiken. Ook het aanvragen van ritten voor ANWB Automaatje kunnen tijdens werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur gedaan worden, het telefoonnummer hiervoor is 0543 200036.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk