Bloemen voor de trouwe schoonzusjes Natasja Mengers (l), Erenda Kruisselbrink en Truus Mengers (R), Vlnr :Ccindy , Natasja, Erenda, Truus. Foto PR

Bloemen voor de trouwe schoonzusjes Natasja Mengers (l), Erenda Kruisselbrink en Truus Mengers (R), Vlnr :Ccindy , Natasja, Erenda, Truus. Foto PR

Gastouderbureau Gemoederlijk zet schoonzusjes in de bloemetjes

Economie

“We vonden het een goed idee om ‘onze schoonzusjes’ Erenda Kruisselbrink, Truus en Natasja Mengers, eens in het zonnetje te zetten. Ze vangen al jaren -als gastouder- verschillende kinderen op en doen dat met erg veel plezier en enthousiasme”. “ Altijd komen ze samen bij activiteiten, erg leuk om te zien”. Aldus Cindy Boom, afgevaardigde van Gastouderbureau Gemoederlijk. 

Flexibel
De drie schoonzusjes Erenda, Truus en Natasja vangen al langer kinderen op maar zijn in 2004 officieel bij de gastouderopvang begonnen. Natasja vangt kinderen tot vier jaar op. “Tot ze naar de basisschool gaan. Dat vind ik ook een hele leuke leeftijd. Regelmatig gaat het om kinderen waarvan de ouders in de zorg werken. Die hebben variabele roosters. Daar stel ik me ook op in. Flexibiliteit en beschikbaarheid op wisselende tijden zijn een voorwaarde. Ik mag maximaal vijf kinderen opvangen. Dat vind ik een mooi aantal. Maar het is wel plannen. Soms konden mijn eigen kinderen geen vriendjes meenemen om te spelen, omdat ik anders over het maximum zou gaan.” 

Stabiele opvang
Ook Erenda is nog lang niet van plan te stoppen met de gastouderopvang. Het bevalt haar goed: “Ik vind het belangrijk dat de groepjes klein zijn en kinderen zich bij ons thuis voelen. Niet ieder kind voelt zich op gemak in grotere groepen. Het motto van het gastouderbureau is: ‘Je ergens anders thuis voelen.’ Daar werken we volop aan. Het moet net zo gemoedelijk en vertrouwd zijn als thuis.” Het leuke is dat ik de eerste gast- kinderen nog volg, nu ze zelf ook in de kinderopvang werkzaam zijn.

Pyjama
Truus vangt kinderen op in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Ik heb het gastouder zijn altijd gecombineerd met de opvang van onze eigen kinderen. Ik werkte vroeger in de thuiszorg, maar dacht: ‘poetsen kan ik altijd nog wel’. Het is veel leuker om kinderen op te vangen en te verzorgen. Soms kwamen ze ook wel in hun pyjama en dan wilden ze door mij aangekleed worden, niet door mama of papa. Volgend jaar, als ik 70 word stop ik ermee. Dan geef ik het stokje door.”

Gastouderbureau Gemoede®lijk biedt stabiele opvang met korte lijntjes. Voor meer inlichtingen: www.gastouderbureaugemoederlijk.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Gastouderbureau Gemoederlijk. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk