De koninklijke familie voor de Amaliabrug die in Winterswijk is gemaakt. Foto: Rick Evers

De koninklijke familie voor de Amaliabrug die in Winterswijk is gemaakt. Foto: Rick Evers

Winterswijks ambacht voor Prinses Amalia op Curaçao

Economie

WINTERSWIJK - Ambacht uit Winterswijk. Wie de koninklijke familie donderdag volgde tijdens hun bezoek aan Curaçao, zag het gegarandeerd langskomen. De Amalia ophaalbrug waarop de prinses met haar ouders naar de Amalia-Wals luisterde, komt namelijk van Winterswijkse bodem. Kippenvel, zeker voor het team van Meerdink dat de brug in 2016 bouwde.

Het bouwwerk; een stalenbuis-fundatie, afgestort met beton, betonnen landhoofden en een houten ophaalbrug met stalen liggers, werd in opdracht van Curports Curaçao in Winterswijk gemaakt. Bij Meerdink Azobé aan de Parallelweg werd het Azobé-hout gezaagd. Bij Meerdink Bruggen aan de Leeghwaterweg, werd de brug compleet geprefabriceerd. Per boot werd het gevaarte vervolgens naar Curaçao gebracht, waar het Meerdink-team de brug samen met locals monteerde.

Robbert de Metter, directeur van beide bedrijven: “Het bezoek van prinses Amalia en haar familie was voor ons wel een moment, ja. Het is altijd mooi om onze bruggen in gebruik te zien, maar de échte Prinses Amalia, wandelend met haar ouders over ‘onze’ Amaliabrug in Waaigat Curaçao, dat was écht gaaf!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk