Links sigarenmagazijn ‘De plantage’ 1920. Hoek Leliestraat-Gasthuisstraat Winterswijk. Foto: Archief Gebuwin
Links sigarenmagazijn ‘De plantage’ 1920. Hoek Leliestraat-Gasthuisstraat Winterswijk. Foto: Archief Gebuwin

Gebuwin viert 75-jarig jubileum

Economie

WINTERSWIJK – Dit jaar bestaat het Winterswijkse familiebedrijf Gebuwin aan de industrieweg 75 jaar en dat wordt het gehele jaar gevierd. “Nu de corona maatregelen zijn opgeheven kunnen wij gelukkig ons 75-jarig bestaan dit jaar uitgebreid vieren”, aldus commercieel directeur Alan Siertsema.

Rond 1930 kocht de heer Buunk een sigarenkiosk in Winterswijk op de hoek van de Gasthuisstraat en Leliestraat met daarachterliggend een huis met erf en tuin. In de werkplaats werden door Buunk Sr. en zonen Bernard en Gerhard reparaties aan naaimachines uitgevoerd en allerlei technische snufjes ontwikkeld onder de naam firma Buunk & Zonen. Naderhand begonnen beide zoons hier in 1947 hun eigen bedrijf Gebuwin, afkorting voor Gebroeders Buunk Winterswijk. 

In 1949 is Gebuwin verhuisd naar de Industrieweg 6. Momenteel produceert Gebuwin hand- en elektrische lieren en exporteert haar producten over de hele wereld. Gebuwin is daarmee een toonaangevend bedrijf in de hef- en hijs wereld.

Gebuwin brengt binnenkort een magazine uit waarin onder andere de geschiedenis verder wordt geïllustreerd met foto’s en anekdotes en wordt er een blik op de toekomst gegeven. Gedurende het jubileum jaar gaat Gebuwin stukjes uit het magazine op Facebook en LinkedIn posten. 

In juli gaan alle medewerkers van Gebuwin, met hun partners een weekend naar Maastricht. Op vrijdag 23 september staat er een open huis gepland, waarbij naast collega’s, ook klanten, buren, vrienden en familie worden uitgenodigd. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk