Güney Uçtop en Jamilla Abbadi voor salon Micheli bij de opening Foto: PR
Güney Uçtop en Jamilla Abbadi voor salon Micheli bij de opening Foto: PR

Jamilla Abbadi en Güney Uçtop werken met veel passie en plezier in hun salon

Economie

WINTERSWIJK - Ze hebben ongeveer een jaar gezocht naar een geschikte locatie. Bij toeval hoorden ze dat het pand op de Markt 40 vrij kwam. Op 27 maart van dit jaar was het dan zover. Salon Micheli opende de deuren op de plek waar voorheen bloemenwinkel Puur Passie was gehuisvest. De twee jonge eigenaren Jamilla Abbadi (23) en Güney Uçtop (27) zijn in hun nopjes met hun ‘salon voor hem en haar’. Ze vormen in het dagelijks leven ook een paar en hebben veel overeenkomsten.

Door Han van de Laar

Begonnen als hobby
Beide begonnen in de schuur van hun ouders. Güney ging, aanvankelijk als hobby en om een zakcentje bij te verdienen, haren knippen. Later heeft hij de kappersopleiding gevolgd. Na drie jaar begon hij met zijn eerste eigen onderneming en runde tot voor kort een kapsalon aan de Dingstraat. Ook Jamilla begon in de schuur en ook zij huurde drie jaar later een ruimte voor haar werkzaamheden. Haar werkzaamheden omvatten met name tattoos zetten en wenkbrauwen verzorgen. Toen Jamilla en Güney elkaar een keer ontmoetten en ontdekten dat ze veel overeenkomsten hadden, was er meteen een klik. Het idee van een gezamenlijke salon kwam dan ook steeds nadrukkelijker in beeld. Inmiddels is het dan zover. De eigen zaak is onlangs geopend door burgemeester Bengevoord. Güney: “Ons publiek is een mix van jong en oud. We doen ons werk met veel passie en plezier en willen dat ook overbrengen op onze klanten. Men moet hier met een goed gevoel weer weggaan!” In de toekomst is ruimte voor uitbreiding mogelijk. Nu al is er dameskapster Fleur Bongers. Zij is gespecialiseerd in haren kleuren, model föhnen en het zetten van extensions. Güney zoekt ook nog naar uitbreiding, maar dan wel iemand met ervaring.

Tattoos
Jamilla: “Veel klanten die een tattoo laten zetten, komen met een eigen voorbeeld. In overleg kan ik het verder uitwerken en als men tevreden is, wordt deze gezet. Ook lopen klanten hier spontaan naar binnen. Zo zie je bijvoorbeeld twee vriendinnen die opeens allebei een tattoo willen laten zetten. Dan komen ze kijken naar wat er mogelijk is. Iedereen is altijd welkom. Voor afspraken kan men overigens via de site reserveren, zowel voor de kapsalon als het zetten van tattoos of het verzorgen van wenkbrauwen.”

Een andere overeenkomst is dat Jamilla en Güney allebei dol op Italië zijn. Daar komt dan ook de naam van hun salon vandaan. Pier Antonio Micheli was een Italiaanse botanicus geboren in 1679. Hij was de ontdekker van de sporen bij schimmels en is bekend geworden door de beschrijving van truffels. Beiden zijn truffelliefhebbers, ook wat dit betreft, hebben ze dezelfde smaak.

Parel
Bij de openingshandeling roemde burgemeester Bengevoord de winkels aan de Markt rondom de Jacobskerk. “Het is een parelketting en met de opening van Micheli is er weer een parel aan de ketting toegevoegd.” Micheli is van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 9.30 uur. Op donderdagavond ook tot 21.00 uur. Meer informatie of reserveren kan via www.micheli.nl of via social media, zoals Facebook en Instagram. Bellen kan ook 0543-216060.

Burgemeester Bengevoord opent de ‘salon voor hem en haar’. Foto PR)

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk