Ruben Lammers (l) van Deco Home Lammers draagt zijn zaak over aan Gerrit Snellenberg van Hubo. Foto: Kyra Broshuis
Ruben Lammers (l) van Deco Home Lammers draagt zijn zaak over aan Gerrit Snellenberg van Hubo. Foto: Kyra Broshuis

Hubo neemt Deco Home Lammers over

Economie

Eind aan 43 jaar ‘Lammers Groenlo’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Hubo, voorheen Multimate, neemt met ingang van 1 mei aanstaande Deco Home Lammers over. Dat betekent dat de winkel van Lammers aan de Borculoseweg 3 gaat sluiten en dat het klantenbestand, de winkelvoorraden én het personeel overgaan van Deco Home Lammers overgaan naar Hubo aan de Parallelweg 3 in Groenlo. 

Met de overname komt er een eind een aan de 43 jaar oude onderneming van Lammers in Groenlo. Eigenaar Ruben Lammers is blij dat hij in Gerrit Snellenberg van Hubo de juiste man heeft gevonden om de zaak aan over te dragen. “Het is voor ons belangrijk dat we het bedrijf kunnen overdoen aan iemand die betrouwbaar is en de extra waarde van de professionaliteit van ons en ons personeel inziet en dat voort wil zetten. We zitten ruim 43 jaar in Groenlo en willen dat onze klanten op dezelfde voet verder kunnen. Dat kan bij Hubo. Alle producten gaan 1 op 1 over, dat geldt dus ook voor bijvoorbeeld de kleurnummers. Daarmee maken we het voor ons klanten zo gemakkelijk mogelijk.” Snellenberg en Lammers hebben een zelfde achtergrond; beide hebben ze de verfzaak van vader overgenomen en die verder uitgebouwd. “Ja inderdaad, we hebben wel een beetje hetzelfde pad bewandeld”, zegt Lammers. “Ik ben en blijf een ondernemer in hart en nieren. Ik ben nu weer bezig met de opstart van een nieuw bedrijf ‘Lammers Design’, dat ga ik naast mijn werk bij Pfeifer Heavy Machinery, verder uitbreiden. Met de overdracht van Deco Home heb ik daar nu iets meer tijd voor. Lopende projecten worden de komende periode uiteraard door mijzelf afgerond.”

Personeel gaat mee
Snellenberg is eigenaar van Hubo Groenlo en Holten en heeft beide zaken zo’n 2 jaar geleden uitgebreid met Decorette. “Voor Decorette, een shop-in-shop concept, hebben we onze eigen monteurs en een stoffeerder in dienst. We bieden een compleet pakket; het ontzorgen van de klant, daar gaat het om. We zijn blij dat we ook de zeer ervaren medewerkers van Deco Home, Gerrit Brokke en Natasja Scharenborg, bij ons personeelsbestand kunnen voegen. Zij zijn een hele welkome en gewaardeerde aanvulling voor ons team. Met de overname van Deco Home kunnen we onze klanten én de klanten van Lammers nog beter van dienst zijn.” De verfafdeling bij Hubo wordt met de overname verder uitgebreid. “Het verfaanbod  van Lammers wordt geïntegreerd in onze winkel en het decogedeelte past uitstekend bij Decorette, een aparte afdeling binnen Hubo. Daar bieden we veelzijdig aanbod voor woninginrichting zoals vloeren, vloerkleden, raamdecoratie, zonwering, behang en woonaccessoires.”

Perfecte oplossing
Per 1 mei sluit Deco Home Lammers en vanaf 16 mei is de verbouwing bij Hubo klaar. “We gaan op dezelfde voet verder als de firma Lammers altijd heeft gedaan. Het is een prachtige oplossing voor ons allebei”, zegt Gerrit Snellenberg. En daar is het Ruben Lammers het helemaal mee eens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk