Suzanne Ruesink. Foto: Lineke Voltman

Suzanne Ruesink. Foto: Lineke Voltman

Suzie’s Farm biedt totaalconcept voor consument

Economie

AALTEN - Twee jaar geleden heeft de familie Ruesink, bekend van de farm en countryfair in IJzerlo, restaurant Schepersveld aan de Loohuisweg 5 in Aalten overgenomen. Na een grondige verbouwing is de opening gepland op 13 april. 

Door Lineke Voltman

Manager (of zoals ze het zelf noemt ‘manusje-van-alles’) Suzanne Ruesink, vertelt wat haar plannen zijn met Suzie’s Farm, zoals de locatie nu heet. “We waren op zoek naar een plek waar we onze producten konden afzetten aan de consument. In eerste instantie hadden we het idee om bij onze boerderij ‘t Westendorp in IJzerlo een streekwinkel en horeca te realiseren maar alles op eigen erf maakt je wel kwetsbaar bij het uitbreken van een dierziekte. Bij het kijken naar alternatieve locaties zagen we dat Schepersveld te koop stond en daar zijn we langzamerhand begonnen. Door corona zijn de plannen wat uitgesteld maar nu konden we beginnen om ze te realiseren met een algehele verbouwing zodat we het concept in een keer neer konden zetten.”

Hoe zien die plannen eruit?
“Bij binnenkomst kom je eerst in de winkel met allemaal streekproducten, waaronder natuurlijk ook die van onze eigen boerderij. We hebben de winkel gecombineerd met een selfservice gedeelte waar de klant een kopje koffie of thee kan pakken maar ook een zakje patat , een ijsje of een belegd broodje. Verder hebben we een ruimte voor allerlei soorten workshops, zoals boter maken.Tegelijkertijd is het ook onze productieruimte. We halen een aantal handelingen uit de keuken hier naartoe zodat bezoekers kunnen zien hoe bijvoorbeeld hamburgers of worst gemaakt wordt.”

Lokaal, transparant en lekker
“Verder komt er een grote zaal voor feesten en partijen met een grill voor grote stukken vlees en tijdens het grillen geven de koks uitleg. Tenslotte hebben we het restaurant. Onze koks werken voornamelijk met producten van onze eigen boerderij die op dat moment voorradig zijn. Ons uitgangspunt is lokaal, transparant en lekker. Wanneer gasten meer willen weten over waar hun eten vandaan komt kunnen ze ook eerst per huifkar een bezoek brengen aan onze boerderij. We hebben op dit moment zo’n 3000 vleesvarkens en 175 melkkoeien met meer dan zes verschillende koeienrassen.”

Samenwerking met lokale boeren
Suzie’s Farm werkt veel samen met boeren uit de omgeving. “Onze melk gaat naar de Brömmels in het Woold, zij maken voor ons de kaas. Het vlees gaat naar een bedrijf in Steenderen, waar ze voor ons kroketten maken en van de melk maakt iemand ijs. Alle producten komen weer terug naar het restaurant en in de winkel.”

Suzanne krijgt veel hulp van haar familie. “Mijn moeder doet de aankleding, vader is hier ook regelmatig aanwezig evenals zus Mariel. Daarnaast zijn er nog zo’n 25 à 30 (veelal parttime) medewerkers en vrijwilligers.”

In de week voor Pasen, op 13 april, gaat Suzie’s Farm weer open. “Het Paasweekeinde moet een groot feest worden,” aldus Suzanne. “Maar daar kan ik nog niet al te veel over zeggen, ik adviseer om de sociale media goed in de gaten te houden!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant