Jaap Oosten en Lobke Wensink  (rechts) hebben slagerij Wassink overgenomen van Wim en Bert Wassink. (links). Foto Lineke Voltman
Jaap Oosten en Lobke Wensink (rechts) hebben slagerij Wassink overgenomen van Wim en Bert Wassink. (links). Foto Lineke Voltman

Slagerij Wassink overgenomen door Jaap Oosten

Zakelijk

WINTERSWIJK - Meer dan 100 jaar hebben vier generaties van de familie Wassink een slagerij gerund aan de Zonnebrink in Winterswijk. Aan deze lange periode komt nu echter een einde. Wassink heeft zijn zaak overgedaan aan Jaap Oosten en Lobke Wensink.

Door Lineke Voltman

De reden van de overname is volgens Wim Wassink sr. het feit dat zijn gezondheid niet meer zodanig is dat hij nog elke dag in de winkel kan staan. “Daarnaast ben ik 70 jaar en dat is een mooie leeftijd om te stoppen.”

Nieuwe uitdaging
Op 10 oktober 1919 is slagerij Wassink opgericht door Jan Willem Wassink en daarna overgegaan van vader op zoon. Bert Wassink (42) is de jongste generatie, hij werkt tot de overname nog in het bedrijf maar ambieert een andere baan. “Ik heb 20 jaar in de slagerij gewerkt en ben nu toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben op zoek naar een baan als vertegenwoordiger in vlees en verpakkingsmaterialen.”

Eigen slagerij
De nieuwe eigenaren wonen in Zieuwent. Oosten (48) heeft al ruim 32 jaar ervaring in het slagersvak in allerlei plaatsen in de regio. “Toen mijn laatste werkgever, vleeshandel Bon Vivant in Zelhem, vorig jaar failliet ging moest ik op zoek gaan naar een nieuwe baan en via via hoorde ik dat slagerij Wassink te koop kwam. Ik heb altijd al graag een eigen slagerij willen runnen en dit was een mooie kans. Alle huidige medewerkers blijven hier werken, dat is trouwens wettelijk geregeld.”
De partner van Oosten, Lobke Wensink (43), heeft haar baan als verpleegkundige in de thuiszorg opgezegd en gaat parttime ook in de slagerij werken. “Ik sta helemaal achter de droom van Jaap en ga hem zoveel mogelijk steunen. Ik zal nog veel moeten leren maar dat gaat zeker lukken.”

Naam Wassink blijft behouden 
Volgens Oosten gaat er in eerst instantie niet veel veranderen. “De naam Wassink blijft bestaan, de naamsbekendheid is erg groot en we hebben dat ook gedaan als eerbetoon aan de familie Wassink. Verder gaan we op dezelfde voet verder met dezelfde producten waaronder de in binnen- en buitenland befaamde Hausmacher, waarvan we het recept hebben gekregen.”

Officiële opening op later tijdstip
Oosten: “Vanaf 4 april kunnen de klanten ons in de winkel aantreffen en kennis met ons maken. Met de officiële opening wachten we nog tot we een beetje gewend zijn en de drukke tijden voor Pasen en Pinksteren voorbij zijn.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant