Per 1 maart neemt Peters Installatietechniek het bedrijf van Ronald Luikenhuis (m) over. Rechts Daniël Frenken en links Herbert Legters. Foto Lineke Voltman

Per 1 maart neemt Peters Installatietechniek het bedrijf van Ronald Luikenhuis (m) over. Rechts Daniël Frenken en links Herbert Legters. Foto Lineke Voltman

Peters Installatietechniek neemt Kottens installatiebedrijf over

Economie

WINTERSWIJK - De kwetsbaarheid van een klein bedrijf, veranderende technieken en de verplichte certificeringen zijn voor Ronald Luikenhuis van het gelijknamige installatie- en montagebedrijf in Kotten de reden geweest om zijn bedrijf per 1 maart over te laten nemen door Peters Installatietechniek, met vestigingen in Zevenaar, Winterswijk en Renkum.

Door Lineke Voltman

“We zijn een allround installatiebedrijf met vijf medewerkers en we installeren alles op het gebied van gas, water en licht maar zijn ook actief op het gebied van energiebesparende installaties als zonnepanelen en warmtepompen”, aldus Luikenhuis. “Maar als klein bedrijf moet je je teveel bezig houden met andere zaken als regelgeving en veranderende technieken. Daarom hebben we besloten in te gaan op het voorstel van Peters tot overname van ons bedrijf. In mijn nieuwe functie als manager regie en klein montage bij Peters heb ik niet meer direct te maken met regelgeving, daarvoor is iemand die zich hiermee fulltime bezighoudt. Mijn medewerkers komen ook allemaal in dienst bij Peters, die daarmee het tekort aan werknemers kan opvullen, volgens mij een win-win situatie.”

Drie vestigingen
Algemeen Directeur Daniël Frenken van Peters Installatietechniek is blij met de overname. “We zijn zes jaar geleden in Winterswijk begonnen met elf medewerkers en we zijn doorgegroeid naar zo’n 35. Op dit moment is het heel moeilijk om goede vakmensen te vinden en met de overname is dat gelukt. De klanten van Luikenhuis worden daarmee nog steeds geholpen door vertrouwde mensen.”                                        

Gecentraliseerde serviceafdeling
Peters Installatietechniek, dat volgend jaar zestig jaar bestaat, heeft drie vestigingen; in Zevenaar (hoofdvestiging), Winterswijk en Renkum. Frenken: “In Zevenaar worden met zo’n 65 medewerkers alleen grootschalige projecten gedaan maar ook productie en assemblage. De afdeling Winterswijk is nog steeds groeiende met een gecentraliseerde serviceafdeling. Daarnaast heeft Winterswijk een afdeling klein montage en projecten. In januari vorig jaar hebben we ook een bedrijf in Renkum overgenomen, dat nauw samenwerkt met Winterswijk qua service en klantenwerk. Zo kunnen we heel midden Nederland bedienen.”

Herbert Legters is bedrijfsleider van Winterswijk. “Ik hield me tot nu toe ook bezig met de klein montage, maar nu Luikenhuis dit overneemt kan ik me meer richten op de leiding van de drie afdelingen in Winterswijk.”

Balans verbeterd
Op de vraag aan Frenken wat de toekomstplannen zijn is het antwoord: “We gaan nog meer inzetten en profileren op duurzame technieken, dat is een vrij intensief traject. Er is een grote vraag naar verduurzaming. Met de overname van Luikenhuis hebben we hiertoe meer mogelijkheden. De balans binnen Peters is verbeterd.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant