Foto: PR

Foto: PR

Documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ op herhaling in De Mattelier

Cultuur

GROENLO - Het duurt nog even maar de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ staat in november 2024 voor de derde keer op de agenda van De Mattelier in Groenlo. Wegens de overweldigende belangstelling. De voorstellingen op 21 januari en 24 maart waren snel uitverkocht. Reden voor De Mattelier om een derde filmvoorstelling in te plannen en wel op 10 november. 

Eind februari 2023 ging ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ in première. De film werd onverwacht een groot succes. Door het onverwachte succes besloten de makers een filmtour door de Achterhoek te maken. ‘’Deze documentaire moet je samen bekijken en beleven. De Achterhoek komt op een groot scherm bijna letterlijk naar je toe’’, vinden de makers Fons Rouwhorst en Ineke Heinen. In oktober 2023 startte de tour in ’s-Heerenberg. De belangstelling was wederom groot en daarom is er een tweede toer die in het najaar van 2024 begint en doorloopt in 2025. “In ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ is er tussen deel 1 en deel 2 een half uur pauze. Het even met elkaar napraten over deel 1, heeft wel iets gemoedelijks. Het kan ook prima omdat deel 1 en deel 2 nogal verschillen.”

Tonnie Zieverink directeur van De Matterlier: “Eén van de succesnummers op de agenda van ons programma is de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’. Die is overal uitverkocht, ook bij ons is de documentaire op 24 maart al uitverkocht. Op 10 november komt de docu overigens weer terug in het programma. Een absolute aanrader. Het is nog ver weg maar ook voor de filmvoorstelling op 10 november loopt de kaartverkoop al weer goed. Gezien de belangstelling mogen we spreken van een heel groot succes’’, aldus Tonnie Zieverink. 

Hoe is de Achterhoek ontstaan, wat betekent naoberschap nou echt en wat doet de toenemende populariteit van de regio met het landschap? De documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ geeft geen kant-en-klare antwoorden, maar wél stof tot nadenken. Een verhaal van het verleden, heden en toekomst van de Achterhoek. www.bespiegelingenoverdeachterhoek.nl. Voor kaarten klik hier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant