Wie is er bang voor Virginia Woolf. Foto: Piek www.piek.cc
Wie is er bang voor Virginia Woolf. Foto: Piek www.piek.cc Piek www.piek.cc

Wie is er bang voor Virginia Woolf? in De Storm

Cultuur

WINTERSWIJK - Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? is op woensdag 3 april aanstaande te zien in Theater de Storm in Winterswijk. In dit ultieme relatiedrama beleven twee koppels een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. De cast bestaat uit comedy-vedetten Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender. Zij zijn als geen ander in staat de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. 

Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak kruipen in de huid van Martha en George. Zij hebben een jong stel op bezoek. Het is een extreme nacht. “Voor mij gaat het stuk over de imperfectie van het leven, over status en aanzien, over beschadiging en teleurstelling, en over waarheid en illusies”, zegt Bas Hoeflaak die in de rol van George kruipt. 

De tijdsgeest van de jaren zestig zit verweven in de opvattingen van de twee koppels. “In die tijd was je getrouwd en scheiden deed je niet. Als vrouw was je vooral ‘vrouw van’ en ‘dochter van’. Nu is het heel belangrijk dat vrouwen hun ‘mind’ uitspreken en dat ze vorm geven aan hun ideeën. Op een bepaalde manier denk ik dat dit stuk daarvoor pleit. De titel verwijst vast niet voor niets naar ‘Virginia Woolf’. Een feministische vrouw die zich uitsprak door te schrijven”, vertelt Sanne Wallis de Vries. 

De voorstelling krijgt lovende woorden van de pers. Trouw geeft vier sterren: “Met een cast vol comedy-vedetten valt er veel te lachen bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?” Het Leids Dagblad noemt de voorstelling ‘scherp en snel’ en vindt dat je absoluut een ervaring rijker bent.  
Een ticket voor Wie is er bang voor Virginia Woolf? op woensdag 3 april aanstaande kost 30 euro. Het is mogelijk om online te boeken via  www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, tel. 0543-519285.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant