Dorpsrondleidingen gaan weer van start. Foto: Annet Piek
Dorpsrondleidingen gaan weer van start. Foto: Annet Piek ANNET PIEK Luxe in beeld!; Annet Piek

Dorpsrondleidingen gaan weer van start

Cultuur

WINTERSWIJK - Aanstaande zaterdag, de dag voor Pasen, starten de Gildegidsen weer met de dorpsrondleidingen in en om Winterswijk. Tijdens deze wandelingen en fietstochten vertelt de gids over de rijke historie van Winterswijk op de gebied van maatschappij, industrie, architectuur en kunst. 

Vanaf april tot en met oktober vinden de wandelingen elke maandag, donderdag en zaterdag plaats. Tevens is er elke maandag een fietstocht met gids. Wandelingen en fietstocht starten om 10.30 uur bij de VVV. Opgeven van tevoren is niet nodig; melden bij de VVV-balie is voldoende. De kosten bedragen 5 euro per persoon.

Wie een rondleiding wil met een vriendengroep, familie, buurt, bedrijf of vereniging, kan daarvoor een afspraak maken via de VVV (0543-745090) of via de coördinator Jan Lammers (0543-514159)

Vele verenigingen en groepen hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid van een digitale rondwandeling. De gids komt dan op locatie met een beamer, scherm en natuurlijk met veel informatie en verhalen. De kosten hiervoor bedragen 2 euro per persoon met een minimum van 40 euro per bijeenkomst. Dit jaar gaan de gidsen ook wandelingen verzorgen in samenwerking met Villa Mondriaan. Daarover volgt later meer informatie. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant