Vanwege de verbouwing  is Knapp'n in de Karke dit jaar omgedoopt tot Knapp'n bi'j de Karke. Foto: PR

Vanwege de verbouwing  is Knapp'n in de Karke dit jaar omgedoopt tot Knapp'n bi'j de Karke. Foto: PR

Carnaval Knapp’n bi’j de Karke in Groenlo

Cultuur

GROENLO - Dit carnaval organiseert District East Events drie dagen Knapp’n bi’j de Karke, in twee verwarmde feesttenten bij de Oude Calixtuskerk in Groenlo. “Het carnavalsevent dat al sinds 2019 georganiseerd wordt, krijgt dit jaar een flinke upgrade”, vertelt Niek Lansink enthousiast. “We krijgen twee feesttenten: een kleinere tent voor de kerk en een mainstage naast de Oude Calixtuskerk. We organiseren het dus niet meer in de kerk, vanwege de verbouwing van de kerk naar een museum, maar we gaan voor extra gezelligheid: voor en naast de kerk!”

“Doordat we nu naar twee feesttenten gaan, kunnen we veel gevarieerder muziek programmeren en is er voor jong en oud altijd een muziekstijl die past! Dit jaar krijgen we maar liefst 29 gezellige carnavalsartiesten waaronder tal van nieuwe carnavalsacts! Ja, ja, het wordt 3 dagen olderwets feest bi’j de Karke”, vertelt Lansink. 

Lansink geeft aan dat hij vind dat de carnaval om gezelligheid moet draaien en dat hij daar als organisator een verantwoordelijkheid in heeft. Hij wil er graag een zo mooi mogelijk feest van maken, voor alle leeftijden. Ook houdt hij rekening met de unieke karakter van Groenlo en wordt de kerk fraai uitgelicht in carnavalsstijl. De tenten worden doorzichtig terwijl de historische glas-in-lood ramen en de kerk zelf een fraaie ‘ode’ krijgen tijdens het feest. 

Dit jaar staat er een hoop feest en gekkigheid op het programma. Met onder andere het grote carnavalscircus, Martin de Zoeptorre en DJ Opa komen er unieke acts op de programmering langs.

Zaterdag 10 februari Tönnekes-avond van 18.00 – 01.00 uur, toegang vanaf 15+
Zaterdag wordt de carnaval de Tönnekes-avond. Dit wordt weer een volle bak, met onder andere de Nachtburgermeester, DJ Rotjoch, Magic DJ team, The Party Panda, De Nachtoele, DJ Sander en DJ Newhouse. Ook wordt er door de Tönnekes een spetterende onthullingsshow georganiseerd, waarbij de nieuwe jonkheer en jonkvrouw bekend wordt gemaakt. Tickets voor de zaterdagavond zijn online te verkrijgen via www.district-east.nl, voor €12,90 inclusief 1 consumptiemunt en garderobe. 

Zondag 11 februari van 15.00 - 01.00 uur, toegang 18+
Na de optocht starten we de polonaise met Feest DJ Job en Molenberg Soundsystem Daarnaast draait DJ Opa de bekende ‘hits van vrogger’. Martin de Zoeptorre, Disco Kings en de clown van Grolle zorgen voor een onvergetelijk feest. Zondag avond om 20.45 uur staan Stadsprins Jop & Adjudant Jan op de bühne met hun 15 favoriete carnavalstracks. Aansluitend komt de headliner: Het Grote Carnavalscircus: mensen in dierenoutfits met knotsgekke carnavalsmuziek. Kortom de hele middag en avond gekkigheid onder begeleiding van circusdirecteur “JAN de Kabouter”.

Maandag 12 februari 13.00 – 01.00 uur, toegang 18+ 
Op Rosenmontag kun je in het begin van de middag eigen nummers aanvragen bij Feest DJ Jeroen. Gevolgd door de Bierbeuker, “Boer Toone uut Baltrum” met boerenhits. Vervolgens betreden Roel Staarink, Eumke van Grolle de buhne en volgen knotsgekke 80’s, 90,’s & 00’s hits, en nog veel meer.

Niek Lansink geeft aan dat hij ondanks de flink gestegen productiekosten en de inflatie, carnaval voor jong en oud, rijk en arm toegankelijk houden. Hierom zijn de zondag en de maandag gratis entree. De gezamenlijke carnavalsmunt van de Knunnekes is op zondag en maandag bi’j de karke te koop en te gebruiken. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk