May December draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

May December draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

May December draait in Filmhuis Winterswijk

Cultuur

WINTERSWIJK - De film May December draait op dinsdag 30 januari om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk, in Skopein aan de Meddosestraat. 

De hoofdrollen in deze film worden vertolkt door twee kanjers van actrices; Natalie Portman en Julianne Moore.
Portman speelt de rol van actrice Elizabeth die zich moet voorbereiden op haar volgende rol. Omdat ze vindt dat ze niet genoeg waardering krijgt voor haar acteerwerk laat ze niets aan het toeval over en bereidt ze zich uiterst nauwgezet voor. Ze leest alles wat er te lezen valt over haar karakter Gracie, interviewt allerlei mensen uit haar verleden en brengt uitgebreid tijd door met Gracie en haar gezin.
En die Gracie is een erg interessant karakter. Meer dan dertig jaar geleden haalde ze alle krantenkoppen. Als mid-dertiger had ze namelijk een verhouding met een jongen van dertien, waarna ze in de gevangenis zwanger van hem raakte. Later trouwden de twee en vormden ze een gezin. Als Elizabeth ze bezoekt zijn Gracie en haar Joe, inmiddels arts, nog steeds bij elkaar.
Dit intrigerende uitgangspunt is overigens geen verzonnen script. May December (een Amerikaanse uitdrukking voor een romance tussen twee mensen met een groot leeftijdsverschil) is gebaseerd op het eind jaren negentig breed in de roddelpers uitgemeten seksschandaal rond de 34-jarige lerares Mary Kay Letourneau en haar twaalfjarige leerling Vili Fualaau.

Regisseur Haynes maakt van de film echter geen sensatieverhaal. Hij oordeelt niet meteen maar stelt eerder vragen. Kun je mensen eigenlijk wel goed leren kennen? En mag je zomaar oordelen over anderen en hun acties en beweegredenen?

Reserveren voor deze film kan via skopein.nl of telefoonnummer: 0543-521515.Ook mensen die geen donateur zijn kunnen reserveren. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk