Gerbrich in het Doopsgezinde Kerkje. Foto: Manon van der Zwaal
Gerbrich in het Doopsgezinde Kerkje. Foto: Manon van der Zwaal Manon van der Zwaal

Gerbrich Meijer brengt klassiek dichter bij publiek in One-Woman Show

Cultuur

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 17 december is Gerbrich Meijer in Winterswijk te zien met haar ‘One-Woman Show’. Zij wordt ondersteund door pianist Michel Xie. Dit optreden laat zien dat klassieke muziek niet een ver-van-je-bed show hoeft te zijn. 

Ook in deze tijd klinkt de muziek die Meijer speelt heel actueel; misschien kunnen luisteraars daaruit wel opmaken dat er meer overeenkomsten zijn met de muziekgeschiedenis en kunstenaars uit vervlogen tijden dan men zich soms realiseert. De klassieke invulling van een recital worden door deze getalenteerde klarinettist verbreed. Beïnvloed en geïnspireerd door verschillende kunstvormen zal de voorstelling niet volgens een vast patroon verlopen: theater, beeld en interactie met het publiek maken de ‘One-Woman show’ een energiek uurtje dat gevuld is met levensverhalen van componisten waarvan zij de werken te gehore brengt.

Via werken van onder andere Marie Samuelsson, Leonard Bernstein en Francis Poulenc zal de luisteraar niet alleen aanschouwen maar ook als deelnemer aan een bijzondere voorstelling dichter bij de muzikant en componist komen te staan.  Gerbrich Meijer (1997) is een internationaal actief kamermuzikant, solist en orkestmusicus. Als 15- jarige maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw en speelde ze met Emmy Verhey in Zaltbommel op het Emmy Verhey festival. Meijer heeft concerten gegeven met onder andere London Symphony Orchestra, het Europees Jeugd Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Eind 2023 komt haar debuutalbum uit. 

Iedereen is welkom in het Doopsgezind Kerkje Winterswijk voor dit concert op zondag 17 december om 16.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater de Storm of op de dag zelf aan de deur van het Kerkje aan de Torenstraat in Winterswijk vanaf 16.00 uur. Na het concert is er gelegenheid voor een drankje.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit